Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN'da yapılan Türkiye'nin en büyük gençlik merkezi olduğu öne sürülen İlkadım Gençlik Merkezi faaliyete geçtikten iki ay sonra 2 bin 500 üye sayısına ulaştı.
Gençlik ve Spor Bakanı ve Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç’ın talimatı ile 23 Temmuz 2015 tarihinde ihalesi yapılan, 8 Eylül 2015’de de yapımına başlanan İlkadım Gençlik Merkezi  2 ay önce faaliyete geçti. Türkiye’nin en büyük gençlik merkezi olma özelliği taşıyan merkez, bünyesinde çok amaçlı salon (basketbol, voleybol ve hentbol salonu), fitnes salonu, 5 derslik, zeka oyunları dersliği, yemek dersliği, müzik ve folklor dersliği, kütüphane, sporcu soyunma odaları, antrenör soyunma odaları, engelli lavaboları, kafe ve fuaye alanı bulunduğu belirtildi.
Çoğunluğu 36 kursiyerden oluşan 25 çeşit kursun açıldığı İlkadım Gençlik Merkezi’nin yeni hizmet binasına gençlerin ilgisi büyük oldu. Açılışının üzerinden yaklaşık 2 ay geçen İlkadım Gençlik Merkezi’nin yeni üye sayısı da 2 bin 500’e ulaştı. Merkez hakkında bilgi veren Samsun Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, şöyle dedi:
"Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç, gençlerimizin gelişimine büyük önem veriyor. Gençlerimizin rahat ortamlarda ders çalışabilmeleri, çeşitli kurslarla gelişimlerini sağlayabilmeleri ve bu sayede de kötü alışkanlıklardan uzak kalabilmeleri adına gençlik merkezlerimizin üzerinde önemle duruyor. Kendisinin talimatı ile Türkiye’nin en büyük gençlik merkezi olan İlkadım Gençlik Merkezi, şehrimize kazandırıldı. Merkezimiz faaliyete gireli yaklaşık 2 ay olmasına karşın yeni üye sayımız 2 bin 500’e ulaştı. 25 çeşit kursumuz var. Bu kurslar içerisinde en büyük ilgiyi gören tekvando, Kuran-ı Kerim, basketbol, resim, İngilizce, işaret dili ve tiyatro kursları oldu. İlkadım Gençlik Merkezimiz, donanımı sayesinde sadece bulunduğu bölgeye değil, tüm Samsun’a önemli hizmet verecektir. Şehrimize böylesine önemli bir tesisi kazandıran Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç’a teşekkürlerimizi sunuyor, gençlerimizi merkezimize bekliyorum."

FOTOĞRAFLI