BURDUR'un Yeşilova İlçesi'nde bulunan Salda Kayak Merkezi'nde sezon açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Snowboard ve kayak gösterilerinin yapıldığı açılışta çocuklar arasında kızakla ve poşetle kayma yarışmaları düzenlendi.

Yeşilova İlçesi'ne bağlı Eşeler Yaylası Tınaztepe mevkiindeki 2 bin 79 metrede kurulu Salda Kayak Merkezi'nin sezon açılışına Burdur Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Ak Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Bayram Özçelik, Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, Yeşilova Belediye Başkanı CHP'li Nuri Özbek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Kayak merkezinin 2012 yılında hizmete girdiğini söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, en uzun pisti 1600, en kısa pisti ise 950 metre uzunluğundaki tesiste 60 faal sporcu bulunduğunu belirtti.
Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Salda Kayak Merkezi'nde tanıtım eksikliği olduğunu aktarırken, Antalya gibi bir turizm merkezine yakın olmanın avantajını iyi değerlendirmek gerektiğine değindi. Kayak merkezlerinin Antalya'daki deniz, kum, güneş turizmini tamamlayıcı unsurlar olduğunu kaydeden Balcıoğlu, iyi reklam yapılarak bu tip merkezlerin cazibesinin artırılması gerektiğine işaret etti.

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Bayram Özçelik ise Salda Kayak Merkezi'nde yazın da çim kayağı gibi modern sistemler uygulanması için çalışmalar yapılması gerektiğine dikkati çekti.
Konuşmaların ardından geçen yıl yeterli kar yağışı olmaması nedeniyle açılamayan kayak merkezinin açılışı yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan açılışta, snowboard ve kayak gösterilerinin yanı sıra çocuklar arasında kızakla ve poşetle kayma yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Kayak kıyafeti ve takımlarını giyen 3 çocuk annesi, 2 torun sahibi 50 yaşındaki Saniye Özkan ise açılışın en renkli siması oldu. Kayak yapmasa da Saniye Özkan açılışa katılanlara ilham kaynağı oldu. Sporcular açılış dolayısıyla 'Tatil coşkun, spor tutkun olsun' pankartı açtı, Türk bayraklarıyla zirveden kaydı. Açılışa katılan vatandaşlar da karın keyfini çıkardı.

Açılışa katılan basın mensupları ise kendilerini taşıyan minibüs yolda kalınca, aracı iterek yola devam etmek zorunda kaldı.