Yaprak KOÇER / SAMSUN,() - SAMSUN'un ‘Saklı Cenneti’ olarak bilinen Ayvacık İlçesi, doğal güzelliği ile görenleri hayran bırakıyor.
Samsun'a yaklaşık 60 kilometre mesafede bulunan Ayvacık İlçesi doğal güzelliği ile ön plana çıkıyor. Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu Baraj Gölleri, yüzer adaları ve doğal güzellikleri ile görenleri kendisine hayran bırakan Ayvacık İlçesi, Arap yatırımcıların da dikkatini çekti. Su sporlarından gençlik kamplarına, doğa yürüyüşlerinden yöresel lezzetlere, ormanlarla kaplı doğal manzarasından tarihi ve turistik mekanlarına kadar çok sayıdaki turizm potansiyeli ile 'Saklı Cennet' olarak adlandırılan Ayvacık İlçesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlarla ve çalışmalarla da ilgiyi artırdı.
Çok sayıda özel sektör yatırımcısının ilgisini çeken Ayvacık'ta turizmi canlandırmak ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Turizm Eylem Planı da sürüyor. Ayrıca Ayvacık Baraj Gölü'nde Büyükşehir Belediyesi'ne ait 'Samsunum-2' gemisiyle  düzenlenen turlar, ziyaretçileri doğayla buluşturuyor.

FOTOĞRAFLI