Asef ULAŞ/AĞRI, ()- AĞRI Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık, "Sayın Öcalan PKK'yı bahar ayında silahsızlandırma dönemini görüşmek üzere bir kongre yapmaya davet ediyordu. Buda bizi umutlandırıyor. Biz hepimiz barış için sayın Öcalan’ın sunduğu bu projenin arkasındayız" dedi.
Ağrı'da halka ucuz ekmek satmak için kurulan büfelerin açılışında konuşan Sırrı Sakık, dün hayatını kaybeden Yaşar Kemal'in hayatı boyunca Kürt sorununun barışçı bir şekilde çözülmesi için sesini yükselten, emek veren, bedel veren bilge insan olduğunu söyledi. HDP'liler ile Yalçın Akdoğan'ın dün bir araya gelmesine de değinen Sırrı Sakık, şöyle dedi:
"PKK lideri Sayın Öcalan’ın çağrısı üzerine dün hükümet yetkilileriyle HDP yetkilileri, İstanbul’da bir aradaydılar. Sayın Öcalan, PKK’yı bahar ayında silahsızlandırma dönemini görüşmek üzere bir kongre yapmaya davet ediyordu. Bu da bizi umutlandırıyor. Biz hepimiz barış için sayın Öcalan’ın sunduğu bu projenin arkasındayız. Allah yardımcıları olsun. Gerçekten Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözülmesini isteyen ve burada emeği olan herkese şükran borçlarımız var. Burada bir çağrımız daha var. Aman aman bizi yarı yolda bırakmayın. Bunu izlerken bazen Şener Şen’in bir filmi vardı. Anadolu’dan yoksul çocukları alıp Almanya’ya götürüyordu. Sonra İstanbul’da bir yere bırakıyordu ve kaçıp gidiyordu. Aman aman bu barış sürecini sürdürenler halkın bu umudunu köreltmeyin ve alanlarda bırakmayın. Barışta samimi olun, samimi olursanız bu kan, bu kavga, bu şiddet biter. Bu topraklarda artık barış hayat bulur. Diliyorum, umuyorum bizi yönetenler buna uygun adımlar atarlar."

FOTOĞRAFLI