Serhat YAĞIZ / KAYNARCA(Sakarya) () - SAKARYA ve çevresinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağmur sonrasında Kaynarca ve Ferizli ilçelerinde ekili alanlarla ev ve işyerlerini su bastı. Meteoroloji İl Müdürlüğü'nün verilerine göre en fazla yağış alan bölge olan Kaynarca İlçesi'ne son 24 saatte metrekareye 69 kilogram yağış düştü.
Sakarya'nın Karadeniz'e sahili olan Kaynarca ilçesinde son 48 saatte etkili olan sağanak yarış hayatı olumsuz etkiledi. Kaynarca merkezinde işyerleri, köylerde ise ev ve tavuk çiftlikleri sel sularına teslim oldu. Kaynarca ilçe merkezinde bulunan işyerlerini de su basarken, belediye ekipleri, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve Su Kanalizasyon İdaresi ekipleri gece boyunca mesai yaptı.
Aşırı yağışların etkili olduğu Kaynarca Büyükyanık Mahallesi'nde sel suları yola kadar ulaştı. Araçların ilerlemekte güçlük çektiği yol ulaşıma kapatıldı. Büyükyanık Mahallesi'ndeki okullar tatil edildi. İlçe Kaymakamı Kemal Şahin ve Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel Büyükyanık incelemelerde bulunmak için köylere gitti.
MAHSUR KALANLARI İTFAİYE KURTARDI
İlçeye bağlı Küçükkışla Mahallesi'nde ise biri yatalak hasta olmak üzere 2 kişi suların yükselmesi nedeniyle evde mahsur kaldı. Bu kişiler itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kaynarca'nın Müezzinler Mahallesi yakınlarında da aşırı yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Yağmur suyuna karışan toprak çamur halinde yola aktı. Kaynarca Belediyesi zabıta ekipleri yola dubalar koyarak Kaynarca- Adapazarı duble yolunda gerekli önlemleri aldıktan sonra durumu ilgili birimlere bildirdi.
Sakarya Meteoroloji İl Müdürlüğü verilerine göre il geneline son 24 saat içerisinde metrekareye ortalama 28.2 kg yağış düştü. En fazla yağış sel baskınlarının olduğu Kaynarca'ya metrekareye 69.2 kg, Ferizli'ye ise 53.1 kilogram olarak görüldü.