Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), () - SAKARYA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu'da kurulan atık su arıtma tesisiyle kanalizasyon sularının Sakarya Nehri ve Karadeniz'e karışmayacağını söyledi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, geçtiğimiz günlerde hizmete alınan Karasu Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu. Arıtma tesisi ile ilgili Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş'ten bilgiler alan Zeki Toçoğlu, "Kuzey bölgesine uzun yıllar hizmet sunacak olan Karasu Atıksu Arıtma Tesisi'nde çalışmalar tamamlandı. Şu an tesisimiz faaliyette. 16 milyonluk proje kapsamında bundan böyle Karadeniz'e bölgeden atık su karışmayacak" dedi.
Devreye alınan arıtma tesisiyle Karasu'da yılların sorunu olan atık sunun çözüldüğünü söyleyen Toçoğlu, "Bundan böyle Karadeniz'e atık su karışmayacak. Karasu'ya kazandırdığımız son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip atık su arıtma tesisi ile ilçemizin doğal güzellikleri de korunmuş olacak. Her yıl on binlerce insanımızın misafir olduğu Karasu'da su konusunda hiçbir sorun yaşanmayacak. İnşa ettiğimiz yeni arıtma tesisleri de inşallah plajlarımıza yeni Mavi Bayrak'ları da beraberinde getirecek" diye konuştu.
DOĞAYA TEMİZ SU AKACAK
Zeki Toçoğlu, daha sonra Rüstem Keleş ile birlikte Sakarya Nehri'nin Karadeniz ile buluştuğu alanda incelemede bulundu. Toçoğlu, "Sakarya Nehri'nin Karadeniz ile buluştuğu noktada da incelemelerimizi yaptık. Hem Karasu Atıksu Arıtma Tesisimiz, hem de Geyve, Pamukova ve Alifuatpaşa'nın atıksularını toplayan tesisimiz hizmete girdi. Dolayısıyla Pamukova'dan itibaren artık Sakarya Nehri'ne atıksu karışmayacak. Sakarya Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü bu alanlar artık Sakarya'nın evsel atıkları ile kirlenmemiş temiz bir su olarak buraya akacak. Hem Sakarya'mıza, hem de şehrimiz insanına tekrardan hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI