Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya) - HAK-İŞ Konfederasyonu'nun bu yıl Sakarya'da kutladığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne 32 ilden yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yürüyüş sırasında karanfiller dağıtarak 1 Mayıs'ı kutladı.
1 Mayıs kutlamaları için 32 ilden gelen sendika üyeleri Adapazarı Kent Meydanı'nda toplandı. Hak- İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve sendika üyeleri, Yeni Cami önünden etkinliklerin yapılacağı meydana kadar yürüdüler. Arslan, sendika üyeleri ve işçiler yol boyunca vatandaşlara ve polis memurlarına karanfil vererek, herkesin bayramını kutladı. İşçiler, 'Teröre hayır', 'Yaşasın 1 Mayıs', 'İlkeli, onurlu, kararlı sendikacılık', 'Taşerona hayır', '5620 sayılı kanun kaldırılsın', 'İnsanca üretim, insanca yaşam' yazılı dövizler taşırken, mitingin yapılacağı Kent Meydanı'na gelindiğinde halaylar çekildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da alanda konser verdi.
1 Mayıs nedeniyle sabah erken saatlerde Türkiye'nin dört bir yanından aileleriyle birlikte Sakarya'ya gelen sendika üyeleri Kent Meydanı'na girişleri sırasında üst aramasından geçirilerek içeri alındılar. Kent Meydanı'nda resmi polislerin yanı sıra çok sayıda sivil poliste görev yaparken, kutlama nedeniyle çevre illerden de yaklaşık 3 bin polisin Sakarya'ya geldiği bildirildi. Polisin karadan aldığı önlemlere ilave olarak havadan da helikopter ile Kent Meydanı takibe alınırken, miting alanındaki görüntüler canlı olarak Emniyet Müdürlüğü tarafından izlendi. Mobese kameralarının ve Emniyet Müdürlüğü'ne ait görüntü aktaran araçtan meydandaki gelişmeler takip edildi.

FOTOĞRAFLI