Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki bir sahilde kafası boynunun dibinden kopmuş caretta carette cinsi deniz kaplumbağası bulundu.
Marmaris'teki Halk Plajı'nda yürüyüş yapanlar, bugün sahile vurmuş ve kafası boynunun dibinden kopmuş caretta carette cinsi deniz kaplumbağasını fark etti. Durumdan haberdar edilen Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri, veteriner kontrolünde sahilden alınan kaplumbağayı belediyenin veterinerliğine götürdü.
Deniz kaplumbağasını fark eden Avukat Raşit Gülhan, carettanın 15 gün arayla bulduğu 2'nci ölü kaplumbağa olduğunu belirtti. Gülhan, "Ben 12 ay denize giren bir insanım, her gün de buraya gelerek hem yürüyüş yapıyorum hem de yağmur çamur demeden denize giriyorum. Bugün de denize girmek için halk plajına geldim. Isınmak için bir süre yürüyüş yaptığım sırada karaya vurmuş kaplumbağayı fark ettim. Kafası tamamen kopmuş arka yüzgeçleri de zarar görmüştü. Daha 15 gün önce de yüzgeçleri kopmuş bir kaplumbağa daha bulmuştum. Ne zaman bu canlıların ölü bedenleri karaya vurması sona erecek merak ediyorum" dedi. Çevreciler ve hayvanseverlere de serzenişte bulunan Gülhan, "Bir kedi ya da köpek zehirlendiğinde haklı olarak kıyameti kopartıyorlar. Ben aynı hassasiyeti bu tür kaplumbağa gibi evcil olmayan hayvanlar içinde kendilerinden bekliyorum. Dünyada sadece kedi ya da köpek yok. Başka canlılar da var. Bu canlılarında korunmaya ve en temel hakları olan doğal ortamlarında yaşamaya hakları var. Bunlar için de hayvanseverlerin bir araya gelmesi gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI