MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde kent merkezi ve ilçelerinde görev yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nde (UMKE) görevli personele, denizde acil müdahale eğitimi verildi.
Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'nın destek verdiği, Bodrum Deniz Kurtarma Ekipleri tarafından düzenlenen denizde acil müdahale eğitimine, Muğla kent merkezi ile Marmaris, Fethiye, Marmaris, Ortaca, Dalaman, Milas ve Bodrum'da görevli 8 UMKE personeli katıldı. Program kapsamında UMKE personeline tekneden yaralılara güvenli müdahale, yaralının stabil hale getirilerek tekneye taşınması, su üstünde kazazedeyi stabil hale getirme, kazazedeyi kurtarma botuna alma, karaya sevk etme, su içerisinde can yeleği ve güvenlik uygulamaları, gece seyri ve emniyeti, seyir halindeki ve stabil duran deniz taşıtlarından kazazedeye tıbbi müdahale eğitimleri verildi. Üç gün süren eğitimlerin değişik hava koşullarında ve deniz şartlarında uygulandığı belirtildi.
Sağlık Bakanlığı bünyesinde yaklaşık 6 bin 500 UMKE gönüllüsü olduğunu ve Avrupa'nın en büyük gönüllü sağlık topluluğu olduğunu belirten Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, "UMKE gönüllülerine son olarak denizde acil müdahale eğitimi verildi. Muğla'nın turizm bölgesi olması ve özellikle denizden gelen çağrılara cevap verme anlamında su üstü kurtarma eğitiminin de alınması gerektiğini düşündük. Bu noktada bir planlama yapıldı. Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ile birçok kurtarmalara katıldık. Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın da destekleriyle bu tatbikatı tamamladık" dedi.
Geçen yıl 180 deniz vakası çağrısı aldıklarını, bu yıl şu ana kadar 90'a yakın çağrı geldiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Tekin, "Bu arkadaşlarımızın daha etkin, daha verimli, donanımlı müdahalede bulunması amacıyla bu eğitimlerimizi üç dönem halinde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
Üç dönem şeklinde planlanan eğitimlerin, kış mevsiminde belirli periyotlar şeklinde değişik deniz ve hava şartlarında devam edileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI