Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de havaların soğuması ile birlikte kış çayına ilgi arttı. 15 bitki ve meyvenin kurusunun bulunduğu kış çayının kilosu 100 TL’den satılıyor.
Hava sıcaklığının gece 2 dereceye kadar düştüğü Kayseri’de soğuk havadan etkilenmek istemeyenler günlük olarak kış çayı tüketiyor. Kayseri’de aktar Ali Özselamoğlu, havanın soğuması ile kış çayına olan ilginin arttığı belirterek, şöyle dedi:
"Hazırladığımız kış çayı içerisinde ıhlamur başta olmak üzere yaklaşık 15 bitki bulunuyor. Her derde deva olan kış çayı soğuk algınlığı, burun akıntısı, öksürük, göğüs ağrısı, yorgunluk ve halsizlik gibi birçok hastalığa iyi geliyor. Emzikli anneler içinde süt artıran kış çayını sabah akşam olmak üzere iki defa çay gibi demleyip sıcak olarak tüketmeli. Fabrikasyon olarak da tezgâhlarda bulunan kış çaylarında genellikle naturel olan ürünler tercih edilmelidir."
Kış çayları kilom fiyatının 100 TL olduğunu belirten Özselamoğlu, "Gelenler genellikle 100 gram alarak kışı hasta olmadan geçirmeye çalışıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI