Son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan şiddet olayları Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde protesto edildi. Acil servis önünde toplanan sağlık çalışanları 2 saat iş bırakma eylemi yaptı. Eylemin ardından hastane bahçesinde sloganlar atarak yürüyen sağlık çalışanları, iş güvenliği istedi.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto eden Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir grup sağlık çalışanı, yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı. Saat 11.00’da Acil Servis önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ‘Yetti artık.Can güvencesi olmayanlar can kurtaramaz’ , ‘Hasta da sağlık çalışanı da can derdinde. Sağlık Bakanı nerede?’ yazılı pankartlar ile ‘Sağlıkta taşeron ölüm demektir’ , ‘Hasta da hekim de can derdinde’ , ‘5 dakikada şipşak muayneyi dayatanlar utansın’ , ‘Sağlıkta dönüşüm yıkımına son’ yazılı dövizler açtı.
Grup adına bir açıklama yapan Doktor Koray Yalçın, en son 30 Eylül tarihinde bir hekim arkadaşlarının şiddete maruz kaldığını hatırlatarak, “Artık yeter, canımıza tak etti. Yükseldi yükseldi boğazıma kadar geldi. Bugün sağlık çalışanları hastanelerde can güvenliğinden yoksun halde çalışıyorlar.” dedi.
Yetkililerin bunu münferit olaylar olarak açıkladığını savunan Yalçın, “Yaşadığımız bu olaylar bir hasta yakınının kızgınlığı ve üzüntüsü olarak açıklanıyor çoğu zaman. Ne yazık ki suç sağlık çalışanlarına bulunuyor. Bunlar bizi daha fazla üzüyor. “ şeklinde konuştu.
Hükümetin yanlış politikaları nedeniyle sağlık çalışanlarının hasta yakınlarıyla karşı karşıya getirildiğini öne süren Yalçın, hasta ve yakınlarından biraz anlayışlı olmalarını istedi.
Açıklamanın ardından sağlık çalışanları acil servis önünden yürüyüşe geçti. Başhekimlik önüne gelen sağlık çalışanları yürüyüş boyunca ‘Şiddete hayır herkese sağlık’ , ‘Herkese sağlık güvenceli gelecek’ , ‘Sağlık haktır satılamaz’ , ‘Sağlıkta ticaret ölüm demektir’ , ‘Güvenceli iş güvenceli gelecek istiyoruz’ , ‘Doktor hasta düşmanı değildir’ şeklinde sloganlar attı.
Başhekimlik önünde İstanbul Tabip Odası, SES Şişli Şubesi ve Dev Sağlık-İş adına hazırlanan ortak metni okuyan Doktor Berivan Tunca, hastanelerinde yaşanan sözlü ve fiziki saldırıların son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik sayısı ve dozu giderek artan şiddet olaylarının sadece son örnekleri olduğunu söyledi.
“Sağlık çalışanları olarak artık yeter “ diyen Tunca, “Verdiğimiz bunca emeğin, okuduğumuz onca senenin, herkes evinde uyurken geceler boyu tuttuğumuz nöbetlerin karşılığı bu olamaz. Artık yeter diyoruz. Çalışma ve can güvenliğimiz olmadan çalışmayı reddediyoruz. Gerçekçi ve somut adımlar atılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan salık ç alışanları hastaneye geri döndü.