Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Dr. Murat Bolat hakkında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na basın açıklamasında hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada karar çıktı. 1-3 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Dr. Bolat, delil yetersizliğinden beraat etti.
İzmir 20. Asliye ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 'hakaret' suçundan hakkında 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istenen tutuksuz sanık Dr. Murat Bolat, avukatı Erkin Göçmen katıldı. Duruşmada ifade veren Dr. Murat Bolat, sağlıkta şiddetin arttığı bir dönemde, bakanın ithamlarının sağlık çalışanlarını karalamak anlamına geldiğini söyledi. Dr. Bolat, "Sağlıkta artan şiddete dikkat çekmek için dernekler ve sendikaların ortak basın acıklamasına katıldım. Ben sendikanın genel merkez yöneticisiyim. Sağlık Bakanlığıyla ilgili açıklamalarda bulundum. Burada 'yalancı', 'cahil' kelimesini üç kez söyledim. Bu sözlerimi Ankara'da da yapılan basın açıklamasında söyledim. Orada da hakkımda dava açıldı. Doğru gördüğümü söyledim. Meslektaşlarımın cenazesi kaldırmak bana büyük acı verdi. Bizi ikna etselerdi buraya gelmezdik. Meslek mensuplarının içinde bulunduğu çalışma ve bu çalışma şartları, sosyal problemlerin çözümü için o sözleri söyledim. Sağlık Bakanığının yanlış icraatlarına dikkat çekmek istedim. Bu sözlerimle bakan beyi hedef almadım. Kamu görevlisine karşı bir suç kastı ile hakaret etmedim. Sözlerim eleştiri mahiyetinde. Söylediğim bu sözlerin arkasındayım. Beraatimi istiyorum" dedi.
Dr. Murat Bolat'ın meslektaşı olan avukat Erkin Göçmen de sağlık bakanının bu davada şikayetçi değil, mağdur olduğunu, müvekkilinin söylediği sözlerin bir hakaret içermdiğini, beraat talep ettiklerini bildirdi. Hakim, toplanan delliler ve dinlenen tanıklara göre sanık Dr. Murat Bolat'ın suçunun sabit olmadığını belirtip delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.

FOTOĞRAFLI