Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), () - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur sele neden oldu. Lemas Deresi'nin taştığı selde narenciye bahçeleri sular altında kalırken, bazı evlerde de su baskınları oldu.
Toroslar'a yağan sağanak yağmurla birlikte yüksek kesimlerdeki karların erimesi sonucu meydana gelen selde sahil kesimindeki narenciye ve muz bahçeleri sular altında kaldı. Lemas Deresi'ni de taşıran sel, bazı evlerin birinci katlarının sular altında kalmasına neden oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü Hasan Gubaroğlu, vakit kaybetmeden ekiplerin sel sularının tahliyesi için çalışmalara başladığını kaydederek can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi. DSİ'nin yaşmış olduğu bentlerin felaketi önlediğini ifade eden Gubaroğlu, "Toroslar'a yağan yağmur sonrası yüksek kesimlerde bulunan karların erimesi sonucu selin oluştuğunu tahmin ediyoruz. Bahçelere ve bazı evlere tahliye borularından akan suların da tahliyesine başlandı" dedi.
Lemas deresi çevresinde muz bahçesi bulunan Durhasan Yıldırım da bentlerin felaketi önlediğini belirterek, dere kenarındaki 15 dönümlük araziye diktiği avakadonun da sular altında kaldığını söyledi. Öte yandan evleri sular altında kalan bazı vatandaşlar ise DSİ'nin yapmış olduğu bentler nedeniyle evlerini su bastığını öne sürdü.

FOTOĞRAFLI