Yaşar KAÇMAZ-Uğur CAN/İSTANBUL, () ÇOCUKLARIYLA birlikte Eminönü Meydanı'na gelen Saadet Partili kadınlar, Aylan Kurdi ve ailesinin trajedisiyle ilgili eylem yaptı. Eylem sırasında, Aylan'ın akranı yaşlardaki çocuklar, "o fotoğraflar"ın olduğu dövizler taşıdı.

ÇOCUKLARIYLA GELDİLER
Çocuklarını da eyleme getirerek mesaj vermek istediklerini söyleyen kadınlar yaptıkları basın açıklamasıyla savaşların bitirilmesi ve insanların kendi coğrafyalarında refah içinde yaşayabilmeleri için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi çağrısında bulundu.
Açıklamayı yapan Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları başkanı Nagehan Gül Asiltürk, Avrupa Ülkelerine sığınmak için yola çıkan göçmenlerden bazılarının yolculukları sırasında hayatlarını kaybettiklerini ve bir sonraki ölüme kadar unutulduklarını söyleyerek, “Ülkemizden Yunanistan'a geçmek üzere botlarla yola çıkan insanların yolda hayatlarını kaybetmesi ve bir masum yavrunun kıyıya vuran cansız bedeni, hepimizi bir kere daha derin bir acı ile karşı karşıya bıraktı. Bu acı, kayıtlara hukukun, vicdanın, insanlığın karaya vurduğu gün olarak geçti. Gözyaşları içinde sınırlarda bekletilen insanlar, annelerinin kucağında çaresizce etrafı seyreden masum yavrular, kıyıya vurmuş çocuk cesetleri vicdanlarımızda maalesef karşılık bulamıyor" diye konuştu.

"İNSALIK YÜZLEŞMEYE CESARET EDEMİYOR"
Mülteci sorunuyla ilgili Avrupa Birliği Ülkelerinin tutumlarını eleştiren Asiltürk, “Kıyıya vuran balıklar için seferber olan insanlık, kıyıya vuran çocuklar olunca kendi vicdanları ile yüzleşmeye cesaret edemiyor" şeklinde konuştu.
Asiltürk, yaşanan dramın tüm insanlığın sorunu olduğunu belirterek , “Bu manzara değişmek zorunda. Her bir vicdan kıyıya vuran çocuk bedenlerinin olduğu dünyada, apaçık gözlerimizin önündeki adaletsizlikle mücadele etmek, çırpınmak zorunda; ancak bizler bundan önceki yaşadıklarımızdan da gayet iyi biliyoruz ki, insanlık Batı'nın insafına ve vicdanına bırakılmayacak kadar önemlidir" dedi.
Dünyadaki mülteci nüfusunun büyük çoğunluğunun Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden olduğunu söyleyen Asıltürk, “Yüzyıldır tamamı ile birbirinden koparılmak için çok büyük siyasi planlara maruz kalmış bu coğrafya, tarihinin en acı, en zor dönemlerinden birini yaşıyor maalesef. Siyonizmin 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin, yaşadığımız en büyük ve kanlı siyasi proje olarak yürürlükte olduğunu, Milli Görüş camiası olarak biliyoruz. 22 İslam ülkesinin hedefte olduğu bu projenin nihai hedefinin Türkiye olduğu gerçeğini bilen Saadet Partisi olarak, İslam Ülkelerinin idarecilerine sesleniyoruz; 'Siyonist-Batı politikalarının uygulayıcıları olmayı kabul ettiğiniz sürece korkarız ki İslam dünyasının kıyılarına daha çok Aylan Kurdi'ler vuracak" şeklinde konuştu.

"SMS MESAJLARIYLA BU YANGINI SÖNDÜREMEYİZ"
İslam ülkelerini birlikte hareket etmeye çağıran ve bir araya gelinerek sorunların çözülebileceğini ifade eden Asiltürk, “Ancak bir araya gelerek bir güç, bir karşı duruş oluşturulabilir. İslam ülkelerinde yaşayan bütün halkların ve yöneticilerin bu gerçekten kaçması mümkün değildir. Artık telefonlarımıza gelen SMS'lere yardım mesajları göndererek bu yangını söndüremeyiz, yeni yangınların da önüne geçemeyiz" diye konuştu.
Asıl meselenin yaşanan savaşlar olduğunu belirten Asiltürk, savaşların bitirlilmesi ve tüm mazlumların kendi ülkelerinde rahat hayat sürmesi gerektiğini ifade etti. Asiltürk, herkesi Minik Aylan'ın resmine bakarken empati yaparak aynı resimde kendi çocuklarını hayal etmelerini istedi.
(FOTOĞRAF)