DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı Sokak Hayvanları Kliniği'ne bir süre önce yaralı getirilen yavru leylek, sağlığına kavuştu. Klinik çalışanlarınca 'Rüzgar' adı verilen leyleğin uçmaya başlayınca doğaya bırakılacağı belirtildi.
Çivril İlçesi'ndeki ormanlık alanda yaralı halde bulunan yavru leylek, bir süre önce Orman ve Su İşleri Müdürlüğü çalışanları tarafından Sokak Hayvanları Kliniği'ne getirilerek teslim edildi. Klinik çalışanları, 'Rüzgar' adını verdikleri yavruyu tedaviye aldı. Sağlığına kavuşan leyleğin, uçmaya başlayınca doğal yaşama bırakılacağı belirtildi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimi Emine Dangal, "Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz günlerde Çivril'de ormanlık alanda buldukları yavru leyleği kliniğimize getirdi. Uçamadığı için yuvasından düştüğünü tahmin ettiğimiz ve kanadında da yaralar bulunan yavru leyleği hemen tedavi altına aldık ve tedavisini tamamlama aşamasına geldik. Tedavi sonrasında tekrar doğal ortamına bırakacağız" dedi.
Sokak hayvanlarının yanı sıra zaman zaman yaban hayatından da hayvanların tedavisini yaptıklarını anlatan Dangal, bugüne kadar atmaca, şahin, leylek, flamingo, balıkçıl, akbaba gibi kuş türlerinin tedavilerini gerçekleştirerek tekrar doğal ortamlarına bıraktıklarını ekledi.

FOTOĞRAFLI