TÜRKİYE'deki Rusyalı Yurttaşlar Koordinasyon Konseyi'nin başkanlığına, Kemer VELES Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nadejda Pelit seçildi.
Türkiye'deki Rusyalı Yurttaşlar Koordinasyon Konseyi'nin yeni başkanlık seçimi Kemer Bonadea Otel'de yapıldı. Türkiye'nin çeşitli illerindeki 11 Rus derneğinin başkanlarının yanı sıra, Ankara ve Antalya'daki Rus konsolosluklarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, 3 yıldır konsey başkanlığını yürüten Larisa Lutkova'nın yerine Kemer'deki VELES Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nadejda Pelit seçildi.
Seçimin ardından açıklama yapan Başkan Pelit, 3 yıllığına göreve geldiğini söyledi. Bugüne kadar Koordinasyon Konseyi'nin çok önemli ve büyük projelere imza attığını aktaran Pelit, "2014'te İstanbul'da insan hakları bürosu açtık. 2013'te Ankara'da kadın hakları konulu Balkan Konferansı düzenledik. Bu önemli işlerde süreklilik sağlayacağız. En yakın zamanda Antalya'da da insan hakları bürosu açmayı planlıyoruz. Bununla birlikte çok çeşitli seminer, kongreler ve forumlar düzenleyeceğiz" dedi.
NADEJDA PELİT KİMDİR?
1982 yılında Rusya'da doğan Nadejda Pelit, Moskova Devlet Üniversitesi'nde Mekanik, Matematik Fakültesi'ni bitirdi. 13 yıldır Türkiye'de yaşayan Nadejda Pelit, turizmci Mustafa Pelit'le evli ve 2 çocuk annesi.

FOTOĞRAFLI