Muhammet KAÇAR/RİZE, () – RİZE’de 8’inci Çay ve Yaz Sporları Festivali kapsamında, ‘çay toplama ve en iyi demleme’ yarışmaları düzenlendi. Her iki yarışmada kıyasıya mücadele eden yarışmacılar renkli görüntüler oluşturdu. 
Rize Belediyesi ve Çaykur ve Rize Ticaret Borsası tarafından bir çay tarlasında gerçekleştirilen ‘çay toplama’ yarışmasına kadın-erkek 16 kişi katıldı. 5 dakikada en fazla ve düzgün çay toplamak için kıyasıya yarışanları çevredeki vatandaşlar da ilgiyle izledi. Bayram Dinç topladığı 20 kilogram çayla birinci, Yadigar Mollaoğlu 19 kilo 900 gramla ikinci, Necla Torlak ise 19 kilo 300 gramla üçüncü oldu. Dereceye girenlere tam, yarım ve çeyrek altın ile kuru çay ödülleri verildi. Çay toplama yarışması birincisi Bayram Dinç, “Çay toplamak sanattır. Ben de bu sanatı 30 yıldır icra ediyorum. Gerçek bir üreticiyim” dedi.
300 KİLO KURU ÇAY ÖDÜLLÜ ÇAY ŞAMPİYONASI
Etkinlikler kapsamında Rize Ticaret Borsası salonunda da, ‘Demleme, Eşleşme ve Tadım’ kategorilerinde Türkiye Çay Şampiyonası düzenlendi. Gün boyu sürecek yarışmalara ön elemeleri geçen demleme kategorisinde 7, çayın yanında yapılacak en iyi ikramı belirleyecek eşleşme kategorisinde 6 ve tadım kategorisinde ise 10 aday katıldı. Yarışmacılara 18-35 arası yaş sınırı getirildi. Yarışmacılar en iyi çayı demleyerek jüri üyelerinin beğenisi sundu. Yarışma sonucunda her kategori için birinciye 50 kilogram, ikinciye 30 kilogram ve üçüncüye 20 kilogram olmak üzere toplam 300 kilogram kuru çay ödülü verilecek.

FOTOĞRAFLI