Arzu KAYA/İSTANBUL,() Ataşehir'deki ünlü bir lokantada 3 yaşındaki çocuğun üzerine asitli madde attığı gerekçesiyle Cihan Araçman hakkında "Çocuğu ve beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etme" ve "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma" suçlarından toplam 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın karar duruşması görüldü.
9 YIL 36 AY HAPİS CEZASI

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi olaya ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme heyeti Sanık Cihan Araçman'ın Y.K.'ya karşı "Kasten Yaralama" suçunu işlediğini belirterek ilk önce 2 yıl 8 ay hapse çarptırılmasına karar verdi. Suçun kendini savunamayacak kişiye karşı olması, silahtan sayılan madde ile işlemiş olması ve organlardan birinin işlevini yitirmiş olmasını dikkate alan mahkeme sanığın cezasında artırıma giderek 9 yıl 36 ay hapse mahkum etti.
3 BİN 600 LİRA PARA CEZASI

Mahkeme, Araçman'ın diğer mağdur çocuklar E.E. ve B.Ö'ye yönelik "Olası kasıt altında yaralama" suçunu işlediği gerekçesiyle de günlüğü 20 liradan 90 gün karşılığı para cezasına çarptırdı. Para cezasını toplamda 3 bin 600 liraya çeviren mahkeme heyeti, sanık Araçman'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
"30. AMELİYATA GİRECEĞİZ"

Duruşma çıkışı anne Işıl Güven, "İstinafa gideceğiz. Yarın Yaman'ın 30. ameliyatı olacak. izin verirseniz oraya gideceğiz. Yarın sabahın köründe ameliyata gireceğiz. Vİcdanlar rahatlamamıştır" dedi.
OLAYIN GEÇMİŞİ...

17 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen olaydan 6 gün sonra tutuklanan Cihan Araçman hakkında, 3 yaşındaki Y.K.'ye yönelik "Çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası, diğer mağdur çocuklar E.E. ve B.Ö.'ye yönelik de "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak" suçlarını işlediği gerekçesiyle de 8 aydan 4,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Araçman hakkında toplamda 13 yıl 8 aydan 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

(FOTOĞRAF)