Büşra KAYA/GEBZE (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde PTT Şubesi'ni kurusıkı tabanca ile soymaya kalkan Mehmet Akça, görevlinin bağırarak üzerine yürümesi üzerine kaçtı. Kısa süre sonra polis tarafından yakalanan zanlının sevgilisinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için soygun girişiminde bulunduğunu söylediği öğrenildi.
Olay, Ulus Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi üzerinde bulunan PTT şubesinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. 27 yaşındaki Mehmet Akça cadde üzerinde bulunan PTT şubesine girip havale yapmak istediğini söyledi. Görevli memur Mehmet Topçu, önündeki formu doldurmasını istedi. Akça, formu doldurur gibi yaparak içerde kimsenin kalmadığı sırada yanındaki kurusıkı tabancayı çıkardı. Tabancayı memur Topçu'ya doğrultan zanlı elindeki poşete çekmecelerdeki paraları doldurmasını söyledi. Ancak Topçu kendisine doğrultulan silaha rağmen yerinden kalkıp, zanlıya bağırarak üzerine yürüdü. Bu durum karşısında panikleyen Mehmet Akça, soygunu gerçekleştiremeden olay yerinden kaçtı.
Olay yerine gelen polis, çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasından zanlının kimliğini tespit etti. Zanlı Mehmet Akça, bu sabaha karşı Mevlana Mahallesi’ndeki evinde yakalanarak gözaltına alındı. Akça'nın ifadesinde Kazakistan uyruklu sevgilisinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için soygun girişiminde bulunduğunu anlattığı ortaya çıktı.

FOTOĞRAFLI