Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne tatile gelen yürüme engelli İngiliz 63 yaşındaki Ken Crofts Etrimsby, protez bacaklarıyla dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan tandem (ikili) atlayış yaptı.
İngiliz vatandaşı Ken Crofts Etrimsby, 20 yıl önce çalıştığı atölyede geçirdiği kaza nedeniyle bacaklarını diz kapağı üzerinden kaybetti. O günden beri protez bacaklarla yürüyen Etrimsby, 1 hafta önce tatil için geldiği Ölüdeniz'de yamaç paraşütü yapmak istedi. Yamaç paraşütü pilotu Mehmet Bolat ile görüşen Etrimsby, protez bacakla uçmanın mümkün olduğunu öğrenince büyük sevinç yaşadı. Babadağ'ın 1700 metre yüksekliğindeki pistinden yamaç paraşütü pilotu Mehmet Bolat ile birlikte tandem atlayış yapan Etrimsby, uçmanın keyfini yaşadı. Ölüdeniz'in eşsiz manzarası eşliğinde 30 dakika havada kalan Bolat ve Etrimsby, Belceğiz Plajı'na sorunsuz şekilde indi.
'KÖTÜ BİR ANIDAN İBARET'
Birkaç adım attıktan sonra paraşütle kolayca havalandıklarını söyleyen Ken Crofts Etrimsby, güzel bir inişle uçuşu tamamladıklarını aktardı. Ayaklarını kaybetmesinin kötü bir anıdan ibaret olduğunu belirten Etrimsby, gökyüzünde olmayı çok sevdiğini ve en kısa sürede tekrar uçmak istediğini anlattı.
'YAMAÇ PARAŞÜTÜ ENGEL TANIMAZ'
Yamaç paraşütü pilotu Mehmet Bolat da Etrimsby'in hayat dolu bir insan olduğunu kaydederek, onunla uçmanın kendisi için farklı bir anlam ifade ettiğini vurguladı. Yamaç paraşütünün engel tanımaz bir spor olduğuna işaret eden Bolat, "4 yaşından 93 yaşına kadar yolcularım oldu. 15 yıldır uçuyorum. Yolcularımızın bir şey bilmesine gerek yok. Bizim tecrübemizle uçuyorlar. Tüm engellileri Babadağ'da yamaç paraşütü yapmaya davet ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI