Çağatay KENARLI/İSTANBUL,() Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi Profesörü Zeki Parlak, Bayrampaşa'da aracını kısa süreliğine yol kenarına park etti. Daha sonra aracına dönen Parlak, içerisinde akademik çalışmalarının olduğu çantanın alındığını gördü. Parlak polis merkezine  giderek şikayetçi oldu.

Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri olayla ilgili araştırma başlattı. Güvenlik kameraları incelendi. Profesörün aracını park ederek kilitlediği sırada bir kişinin arka kapıyı hafifçe açarak kilitlemeyi durdurduğu anlaşıldı. Parlak uzaktan kumanda ile kapıları kilitlediğini düşünerek aracının yanından ayrılırken, hırsız araca girerek çantayı aldı ve minibüse binerek kayıplara karıştı.

Görüntülerdeki kişinin  24 yaşındaki B.U. olduğu tespit edildi. B.U., 5 günlük bir takibin ardından Kağıthane'de yakalandı. Gözaltına alınan şüphelinin 8 hırsızlıktan aranması olduğu belirtildi. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda profesöre ait dizüstü bilgisayar ve harddisk ele geçirildi. Ele geçirilen bilgisayar ve hard disk Parlak'a teslim edildi.  Gözaltına alınan şüpheli ise tutuklandı.

(FOTOĞRAF)