KOCAELİ Üniversitesi Biyoloji Kulübü'nün düzenlediği 'Yaşlanma ve Ölümün Evrimi' konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Ali Demirsoy, insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliklerden birinin kendisinden sonra gelecek kuşaklara biyolojik metaryellerin dışında bir şey bırakabilmesi olduğunu belirterek, "Sizden sonraki nesil sizi hatırlayıp andığında işte o zaman ölümsüzlüğe kavuşmuş olursunuz" dedi.

Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'ndeki Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Ali Demirsoy katıldı. Biloloji Bölümü öğrencileri ile öğretim görevlilerinin de büyük ilgi gösterdiği konferansta konuşan Prof. Dr. Demirsoy, canlıların yaşlanma süreci ve bu süreçte oluşan biyoloik değişikliklerle ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Demirsoy, evrende kazanılmış her özelliğin, ödenmesi gereken bir faturasının olduğunu da belirttiği konuşmasında, canlılar dünyasında kazanılanların bedelinin ölüm denilen fatura ile ödendiğini de belirterek, ölümün biyoloji dünyasının en önemli olayı olduğunu vurguladı.

Konuşmasında, öğrencilere yaşam kalitelerini arttırabilmek için bazı tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Demirsoy, “İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliklerden bir tanesi, kendinden sonra gelecek kuşaklara, biyolojik materyallerinin dışında bir şey bırakabilmesidir. Sizden sonraki nesil sizin isminizi hatırladığında, sizi andığında işte o zaman ölümsüzlüğe kavuşabilirsiniz" dedi.  Konferans soru cevap bölümüyle devam etti.