ERZURUM Polis Meslek Yüksekokulunun (PMYO) açılışında ilk dersi Vali Ahmet Altıparmak verdi. Vali Altıparmak, polis adaylarına kimseye güvenmeden, devlete sadakat ve bağlılıkla kendi bilgi birikimlerini kullanarak aranan eleman olmalarını öğütledi. Vali Altıparmak "Emniyet teşkilatı çok değişti. Artık adaletin, hakkaniyetin hiçbir kuruma, kurulaşa, tarikata, mezhebe değil doğrudan devlete bağlılığın esas olduğu bir teşkilat haline gelme noktasında ciddi bir gayret içinde" dedi.
PMYO'da düzenlenen yeni eğitim- öğretim yılı açılışına Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı. PMYO Müdürü Nurettin Gökduman, toplam 217 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek amaçlarının Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı personeller yetiştirmek olduğunu söyledi.
Polis adaylarına zamanı iyi değerlendirmeleri konusunda uyarılarda bulunan Vali Ahmet Altıparmak, günde 10 sayfa bile olsa kitap okumalarını tavsiye etti. Boş zamanlarını televizyon izleyerek harcadıkları takdirde farklı bir polis olamayacaklarını bildiren Vali Altıparmak şöyle konuştu:
"Kaymakamlık mesleğine başladığım günden itibaren ne kadar tanıdık eş dost polis varsa 'Efendim işte biz iyi polisiz ama bizi şu noktada değerlendirsinler. Yani terör, kaçakçılık, istihbarat ve özel şubelerde değerlendirsinler' diye istekte bulunulmuştur. Şuna inanınki hiç adamı olmayan kimseye güvenmeyen ancak kendini yetiştirmiş gerçekten amirlerinin gözünde kıymetli olan insanlar ihtiyaç duymadan en iyi şekilde değerlendiriliyor. Bundan emin olabilirsiniz. Çünkü emniyet teşkilatı çok değişti. Artık adaletin, hakkaniyetin hiçbir kuruma, kuruluşa, tarikata, mezhebe değil doğrudan devlete bağlılığın esas olduğu bir teşkilat haline gelme noktasında ciddi bir gayret içinde. Bu yüzden hiçkimseye güvenmeden sadece güvenerek devlete sadakat, millete bağlılık ve ondan sonrada kendi bilgi birikiminiz, tecrübenizle arkadaşlarınızdan farklılığınızla aranan elaman olarak göreve talip olmak zorundayız."
'POLİS GÖBEK BÜYÜTEN DEĞİLDİR'
Polis adaylarına kişisel inanç ve ideolojilerini vatandaşa yansıtmadan adil ve eşit olmalarını öneren Vali Ahmet Altıparmak, bu şekilde farklı bir konuma geleceklerini güvenilirliklerinin artacağını belirtti. Kendi anne ve babalarına nasıl davranılması isteniyorsa empati yaparak vatandaşa da öyle davranmaları gerektiğine işaret eden Vali Altıparmak, öğrencilere gitmeden önce de özellikle kayak yapmayı öğrenmeleri gerektiğini bildirdi. Vali Altıparmak konuşmasına şöyle devam etti:
"Siz bekletilmek istemiyorsanız vatandaş da bekletilmek istemiyordur. En çok trafikte insanların karşılaştığı sorundur bu. Ehliyeti ruhsatı alır 'Bekleyin' der size. Geçer orada muhabbet eder. Veya karakola gelir bekletir gider çay içer. Böyle yapmamalısınız. Erzurum'u gitmeden önce iyi değerlenrdirin. Her şeyini öğrenin. Özellikle kaymayı öğrenmeden gitmeyin. Polis, 'üniformam var' deyip göbek büyüten insan değildir. Tam tersine atletik, dinamik hangi yaşta olursa olsun üniformanın içinde bulunduğu sürece kendi yaş gruplarının önünde olan insan demektir. Kedine bakan sağlıklı disiplinli insandır."
Açılış töreni silah takımının gösterisi ve yakın savunma tekniklerinin sunumuyla sona verdi.

FOTOĞRAFLI