DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü, bir çocuğun PKK'lılar tarafından kaçırılması ve bir kişinin evinde gasp olayına karışması ile ilgili olarak 18 yaşındaki A.Z. isimli şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Diyarbakır'da bir çocuğun bölücü terör örgütü mensupları tarafından kaçırılması ile bir kişinin örgüt mensupları tarafından evinde gasp olayı ile karşılaşmasına karışan bir kişinin yakalandığı belirtildi. Açıklamada, 31 Temmuz günü saat 19.40'da Şehitlik Caddesi üzerinde denetim yapan polis ekiplerinin durumundan şüphelendikleri A.Z.'yi kişiyi durdurarak arama yaptığı belirtildi. Yapılan aramada 1 kuru sıkı tabancadan bozma silah ele geçirildiği belirtilirken açıklamada şöyle denildi:

"Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan şahıs ile alakalı yürütülen çalışmalarda; 22 Mayıs 2015 günü terör örgütüne mensup kişilerce bir vatandaşın ikametinde gasp edilmesi ve 14 Temmuz 2015 günü yaşı küçük bir çocuğun örgüt mensupları tarafından kaçırılması olaylarının şüphelisinin,yakalanan (A.Z.) isimli şahıs olduğu tespit edildi. Adli mercilere sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı."