Mehmet KURT/İZMİR, () - İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kan kanseri tedavisi sırasında dün hayatını kaybeden Türk sinemasının bir dönemine damga vuran yıldızlarından Pervin Par, son yolculuğuna uğurlandı.
Yeşilçam'da 70'li yıllarda 20 filmde başrol oynayan, daha sonra memleketi İzmir'e dönüp çiçekçilik yapan Pervin Par dün 76 yaşındaykan hayata gözlerini yumdu. Pervin Par için Çeşme Dalyanköy Hacı Raziye Onur Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da çelenk gönderdiği dikkat çekti. Cenaze törenine Pervin Par'ın ablası Nermin Sezer, Türkücü Osman Türen'den olan ve Hollanda'da yıllarca yaşadıktan sonra iki yıl önce annesinin hastalığı nedeniyle İzmir'e dönen kızı Pınar Türen Özkurt, damadı Nuri Özkurt, İzmir Çiçekçiler Odası Onursal Başkanı Mesut Tutar, İnter Flora Çiçekçiler Derneği Başkanı Gazi Doğan, çok sayıda çiçekçi, Pervin Par'ın yakını ve sevenleri katıldı.
Namaz öncesi vasiyeti üzerine cenaze başında ilahiler okundu. Pervin Par'ın çiçekçiliğe başladığındaki kalfası İzmir Çiçekçiler Odası Onursal Başkanı Mesut Tutar, sanatçıya Yeşilçam'ın vefasızlığından yakındı. Tutar, İzmir'e geldiklerinde Pervin Par'ın evinde kalan, sağlığında yanlarında olan İzzet Günay, Cüneyt Arkın, Romalı Perihan, Hümeyra ve Hülya Koçyiğit'in de aralarında bulunduğu oyuncu arkadaşlarını cenazede göremedikleri için sitem etti.
Cenaze namazının ardından Pervin Par, Büyük Dalyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI