Bahri KARATAŞ/İZMİR ()- İZMİR'in Konak İlçesi'nde parkta köpeğini gezdiren 28 yaşındaki İsmail Alay'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan 24 yaşındaki Hilal Hıdır Ş.'nin davasında karar çıktı. Mahkeme heyeti sanığı önce mübbet hapis cezasına çarptırdı, ardından suçu tahrik altında işlediğini ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle indirim yapıp, cezayı 15 yıl hapse çevirdi.
Olay, geçen mart ayında Karataş Semti Adile Naşit Parkı'nda meydana geldi. Parkta yürüyüş yapanlar yerde bir kişinin hareketsiz yattığını, köpeğinin de başında beklediğini görünce, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde ölen kişinin Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi son sınıf öğrencisi İsmail Alay olduğunu belirlendi. Görgü tanıkları Alay'ı bıçaklayıp öldüren kişinin de pitbull cinsi köpeğiyle kaçtığını belirtti. Polis, olayla ilgili çalışmalarını sürdürürken, Hilal Hıdır Ş., avukatı Elçin Arı Giritli ile birlikte olaydan üç gün sonra polise gidip teslim oldu. Hilal Hıdır Ş. cinayet zanlısı olarak tutuklandı.
Sanık Hilal Hıdır Ş., 12'nci Ağır Ceza Mahkemesinde, 'müebbet hapis' cezası istemiyle yargılandığı davada son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanık Hilal Hıdır Ş., avukatı Elçin Arı Giritli ve ölenin avukatı ile yakınları katıldı.
Sanık savunmasında, olay tarihinde köpeğini gezdirmek için parka gittiğinde arkadaşı İsmail Alay'ı gördüğünü, daha önce tartışma yaşadıklarında kendisine telefonda küfür ettiğini, parkta da elindeki sigara izmaritini önüne attığını, yoluna devam etse de arkasından seslenerek yine küfürlü konuştuğunu, elle cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü. Hilal Hıdır Ş., “Üzerimi değiştirip giysileri ve bıçağı çöp konteynerine attım. Alay'ın öldüğünü tahmin etmedim. İki gün kadar sonra internetten öldüğünü öğrendim. Çok pişmanım. Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı, keşke o gün parka hiç gitmeseydim" dedi.
Sanık avukatı Elçin Arı Giritli, müvekkilinin ikametgahının sabit olduğunu, verilecek cezayla birlikte tutuksuz ya da adli tedbir hükümleri uygulanarak tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti sanık Hilal Hıdır Ş., önce müebbet hapis cezası verdi, ardından suçu tahrik altında işlediğini ve duruşmalardaki iyi hali nedeneniyle cezayı 15 yıla çevirip, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık avukatı kararı temyiz edeceklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI