DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi'nde, vatandaşların şikayeti üzerine belediye ekiplerince yapılan temizlik çalışmasında bir evden 4 kamyon dolusu çöp çıktı.

Topraklık Mahallesi sakinlerinin yalnız yaşayan G.U.'nun evini çöp eve dönüştürdüğü, kokudan ve haşereler nedeniyle sıkıntı yaşadıkları yönünde şikayetleri ile Pamukkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü'nün yazılı ihbarı üzerine, belediye ekipleri çöp evin boşaldılması için savcılıktan izin aldı. Temizlik ekiplerinin başlattığı çalışmayla evden tam 4 kamyon çöp boşalttı. İlaçlanan ev, dezenfekte edildi.
Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, Topraklık Mahallesi'ndeki evin çöplerden yaşanamaz hale geldiğini, mahalle sakinlerinin sürekli şikayetçi olduklarını belirterek, "Çöp ev sahipleri gözlerine çarpan her şeyin önem taşıyabileceğini, günün birinde lazım olabileceğini düşünürler. Kaldırıma atılmış bir pet şişeyi, bir tel parçasını bırakıp gitmek onlara zor gelir. Çöp biriktiriciler aslında hepimiz çevresinde vardır. Bu kişiler evlerini bir depoya dönüştürürler. Evin yanında oturan ve kötü kokudan camlarını dahi açamayan mahalle sakinlerine bir nebze olsun nefes aldırmak istiyoruz. Amacımız kimseyi evinde rahatsız etmek değil tam tersine hem kendilerine hem de halkımıza sağlıklı bir hayat imkanı sağlamaktır" dedi.