DÜNYANIN sayılı kayak merkezleri arasında gösterilen Erzurum'daki Palandöken Dağı, sömestir tatilinin başlamasıyla birlikte tatilcilerin akınına uğradı.
Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Xanadu Snnow White, Polat Renaissance, Palan, Dedeman Palandöken, Dedeman Ski Dogdge otellerde sömestir tatili nedeniyle doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Kar kalınlığının Konaklı Kayak Merkezi'nde 90, Palandöken'de 40 santim olması nedeniyle turistler, doyasıya kayak yapmanın zevkini yaşıyor. Gece kayağı yapmak isteyenler Palandöken'de Xanadu ve Polat Renaissance'nin ışıklandırılmış pistlerde gece yarısına kadar kayak yapıyor. Tatilcilerden bir bölümü de geceleri bar ve diskolarında düzenlenen eğlencelere katılıyor.
Tatil için İzmir'den Erzurum'a geldiklerini söyleyen Leyla Türkmen, "Palandöken'e ailece ilk kez geliyoruz. Kış Oyunlarına ev sahipliği yapan Palandöken'deki pistler ve mekanik tesisler harika. Paladöken'de kayak yapmak gerçekten bir ayrıcalıkmış. İzmir'deki evimizden çıkıp uçağa bindik ve 2 saat sonra kendimizi kayak pistinde bulduk. Gece kayağı ise muhteşem. Kentte indiğimizde ise Selçuklu mimarisini taşıyan birbirinden güzel tarihi eserlerle tanıştık" diye konuştu.
Palandöken'de Xanadu Otel Genel Müdürü Altu Kargı, "Oteller dolu diye kimse üzülmesin. Tatilciler şehir merkezindeki otellerde de kalabilir. Palandöken'e şehir merkezi 5 dakika uzaklıkta. 5 Aralık 2013 günü açtığımız pistlerdeki yoğunluk sömestr tatilinde en üst seviyeye ulaştı. Yapay karlama sistemi sayesinde Türkiye'de kar garantili kayak sezonunu biz başlattık. Ülkemizde yaşanan kuraklığa rağmen Palandöken'de 40'a yakın pistin tamamı açık" diye konuştu.