İMAM HATİPTE SPOR SALONU AÇTI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ali Rıza Özderici İlkokul ve İmam Hatip Lisesi bahçesine yaptırılan çok amaçlı spor salonunun açılış törenine katıldı. Burada konuşan Özhaseki belediyelerin önemine değinerek şunları söyledi:
"Kayseri’deki belediyeler bizim yüz akımız. 20 yıl kadar önce başlayan mücadelede gerek ilçe belediyelerimiz gerekse Büyükşehir Belediyemiz bir taraftan şehrin altyapısı ile uğraştılar, diğer taraftan üstyapısı ile uğraştılar. Bir yandan da şehri geliştirecek, kalkındıracak büyük projelere imza attılar. Siz hiçbir yerde elektrik üreten baraj göremezsiniz, hiçbir şehirde Erciyes Dağı’nın üzerinde bir turizm politikası olarak şehri kalkındıracak bir kayak merkezi projesinin yapıldığını göremezsiniz. Hiçbir şehir bizim gibi atak yapmadı ve bu projeleri ortaya koymadı. Avantajı olmayan bir belediyede büyümek kolay değil. Toprak ve iklim avantajı olmayan bir şehirdeyiz ama insan avantajımız var."
Öğrencilere seslenirken "Madem bu okulda okuyorsunuz sizin tarihe, millete karşı sorumluluğunuz var. İnşallah sonuna kadar bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirirsiniz" diyen Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir dönem geldi İmam Hatip’lerinde önü kesildiğinde bu okullardan ümitler kesilmişti. Başörtüler yasaklandığında o zulüm günlerinde bu okullardan ümitler kesilmişti. Cenabı Allah bu ülkeye bir lider gönderdi. O lider dışarıda kendisine karşı yapılan envai belalar karşısında dimdik durdu. İmam Hatip sevdalısı olduğunu da gösterdi. Bu okulların yanında durdu ve kapıların vurulmak istenen kilitleri kırdı, bugünlere geldik. Cenabı Allah ona uzun ömürler versin."

FOTOĞRAFLI