İSTANBUL  Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, aralarında genel yayın yönetmenleri ve yazarların da bulunduğu 19'u Özgür Gündem Gazetesi, 6'sı Demokratik Ulus Gazetesi biri de Dicle Haber Ajansı muhabiri olmak üzere 26 kişi hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında 8 isim bugün adliyeye giderek ifade verdi. 

Özgür Gündem Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol'un da aralarında bulunduğu şüphelilerin suçlamayı reddettikleri belirtildi. İfadesinde, uzun yıllar Özgür Gündem Gazetesi'nin avukatlığını yaptığını belirten Keskin'in, düşünce suçu diye bir suçu kabul etmediğini, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHS) göre herkesin düşüncesini özgürce açıklayabileceğini ve Türkiye'nin de bu sözleşmeyi kabul ettiğini söylediği öğrenildi. Gazetenin diğer genel yayın yönetmeni Hüseyin Aykol'un da illegal bir örgütle işleri olamayacağını belirterek, gazetenin içeriklerinde ve yazılarında örgüt propagandası yapıldığı şeklindeki iddiayı reddettiği belirtildi.
Gazetenin yazarlarından Ayşe Batumlu Kaya'nın iddiaya konu olan yazısında herhangi bir örgütün değil, iyi insan olmanın propagandasını yapmaya çalıştığını ileri sürdüğü öğrenildi. Diğer gazetecilerin de ifadelerinde yaptıkları haber ve yazılarını basın ve düşünce özgürlüğü kapsamında yaptıklarını söyledikleri belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Gündem Gazetesi eş genel yayın yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Akyol, Demokratik Ulus Gazetesi sorumlu yazı işleri müdürleri ve yazarları ile Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirinin de aralarında bulunduğu 26 gazeteci hakkında, farklı tarihlerde yapılan haberler ve yazarların yayımlanan bazı yazılarında 'terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla soruşturma açtı.