BİR süre önce kayyum atanan Bugün gazetesinin yerine "Özgür Bugün" gazetesinin basıldığı gerekçesiyle, 5 kişilik polis ekibi ile 2 avukat, mahkeme kararıyla Yenibosna'daki Feza Gazetecilik A.Ş. matbaasında arama yapıyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda, Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Feza Gazetecilik A.Ş.'nin matbaasında “Özgür Bugün" isimli gazetenin basıldığı iddiasıyla arama kararı çıkarıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkeme kararıyla kayyum tarafından yönetilen "Bugün" gazetesi ile aynı logoya sahip olan ve sadece marka adının önüne "Özgür" kelimesi konulan "Özgür Bugün" isimli gazeteyi bastığı iddiasıyla, Yenibosna'daki Feza Gazetecilik A.Ş.'nin basım yerinde delil toplanması amacıyla mahkemeden arama kararı çıkarılması için talepte bulundu.

Başsavcılığın, “Marka hakları hukukunun çiğnendiği" iddiasıyla yaptığı başvuruyu değerlendiren Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği de talebi kabul etti. Mahkeme, 556 sayılı Markalar Hakkındaki Kanun Hükümlü Kararname gereğince, "Marka hakları hukukuna aykırılık"tan dolayı, "Özgür Bugün" adlı gazetenin künyesinde basım yerinin Feza Gazetecilik A.Ş. olarak görünmesi dolayısıyla, gazetenin burada basılıp basılmadığının tespiti için arama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Karar doğrultusunda, 5 kişilik bir polis ekibi, saat 22.00 sıralarında 2 avukat eşliğinde Zaman Gazetesi'nin arka tarafında yer alan Feza Gazetecilik A.Ş. matbaasına geldi. Mahkemeden arama kararı çıkarıldığını belirten polis ekibi ve avukatlar Feza Gazetecilik A.Ş. matbaasında arama çalışmalarına başlarken, personel de bahçeye çıkarıldı.

Bina çevresinde de 1 TOMA ve 1 otobüs dolusu Çevik Kuvvet ekibiyle önlem alındı.