İbrahim MAŞE/MERSİN, () - RESSAM Ersoy Ayyıldız, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın tablosunu yapıp, ailesine armağan etti.
Mersin'in Barış Mahallesi'nde oturan Songül ve Mehmet Aslan'ı ziyaret eden Ersoy Ayyıldız, memleketi Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde 2 haftada tamamladığı 2 X 1 metre ebadındaki yağlı boya Özgecan tablosunu aileye verirken duygulu anlar yaşandı. Tabloyu gören anne Songül Aslan gözyaşlarına boğulurken, baba Aslan ise dakikalarca tabloya baktı. Ayyıldız'ın tablonun alt kısmına yazdığı 'O insanlığın kalbinde yaşıyor, Yaradan'ın huzurunda misafir' sözleri de aileyi duygulandırdı.
Özgecan'ın adının verileceği Rehabilitasyon Merkezi yapımı için başlatılan yardım kampanyasına destek vermek için önümüzdeki aylarda bir sergi açmayı düşündüğünü kaydeden Ayyıldız, "Özgecan'ın yaşadıkları beni çok etkiledi. Günlerce etkisinden kurtulamadım. Bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm ve bu resim ortaya çıkmaya başladı. Zaman zaman yemek yemeden saatlerce resim üzerinde düşünüp çalıştığım anlar oldu. Öyle ki bir keresinde hiç ara vermeden 25 saat boyunca bu resim üzerinde çalıştım. Şu ana kadar yaptığım tüm eserlerde kadın vardır ve hep ağlar. Bu olaydan da son derece etkilendiğim için acınızı paylaşmaya geldim. Söylemek istediklerimi tabloda anlattım" dedi.
BEYAZ BİR GÜVERCİN GELDİ
Özgecan'ın ölümünün ardından evlerinin içine beyaz bir güvercin geldiğini ilk kez açıklayan acılı baba Mehmet Aslan, kendileri için bunun çok anlamlı olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Dünyada olan bütün Özgecanların, dünyayı artık bir cennet bahçesine çevirmek için mücadele edeceklerine, sevgi bayrağı ile savaşacaklarına inanıyorum. Bu gün 21'inci yüzyılda insanların birey olma bilinci ve vermiş oldukları mücadelede anne ve babaların ne kadar yüksek bilince sahip olmaları gerektiğinin farkındayız. Özgecan'ın sonsuzluğa uğurlandığı ilk 3 günde, birer gün arayla binlerce insanın olduğu bu sokaktaki evimize bir beyaz güvercin geldi. Bir gün sonra da gri bir güvercin geldi. Bu Allah'ın hikmeti. İnsanlar bile yolunu bulamazken güvercinin yolunu bulup evin içeri girmesi ise çok anlamlı."

FOTOĞRAFLI