Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, ()- DENİZLİ’de down sendromlu ve zihinsel engelli sporcuların yarıştığı 'Özel Olimpiyat Oyunları' futbol, voleybol, basketbol, yüzme, masa tenisi ve atletizm branşlarında yapılan karşılaşmalarıyla başladı.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) tarafından düzenlenen Özel Olimpiyat Oyunları’na 26 ildeki toplam 44 eğitim kerkezinden 550 engelli sporcu katıldı. Pamukkale Üniversitesi Spor Tesisleri’ndeki müsabakaların ilk gününde futbol, voleybol, basketbol, yüzme, masa tenisi ve atletizm branşlarında müsabakalar yapıldı. PAÜ’den 200 öğrenci ve öğretim görevlisinin gönüllü görev aldığı organizasyonda, down sendromlu ve zihinsel engelli sporcular, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Dereceye girecek sporcular arasından seçilecek özel sporcuların Dünya Yaz Oyunları Olimpiyatlara katılarak, Türkiye’yi temsil edecek olması rekabeti daha da arttırdı. Müsabakalarda galip gelen engelli sporcular büyük sevinç yaşadı.
Organizasyon Başkanı Doç.Dr. Bülent Ağbuba, amaçlarının özel sporcuların da toplumda var olduklarını göstermek olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Bu organizasyonda önemli olan yarışmak değil, farkındalık yaratmak. Onların da toplumun içinde yer aldığını göstermek ve eğlenmelerini sağlamak. Yarışmalara katılan bütün sporculara, madalya veriyoruz. Bu sporcularımız toplumun içine başka bir zamanda çıkma imkanı bulamıyor. Kendilerini özel olimpiyatlardaki yarışmalarda yarışarak önemli hissediyor. Elde ettikleri başarılarıyla yüzlerinde kocaman gülümsemeleri ve yaşadıkları mutluluğu görünce biz de çok seviniyoruz."

RÇ(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)