Erol POLAT-Haluk TURGUT/DARICA (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin en eski özel eğitim kurumlarından Özel Seymen'in İzmit'ten sonra Darıca İlçesi'nde kurduğu Ayşe Seymen Kampusu törenle eğitime açıldı. Anaokulu'ndan liseye kadar tüm bölümleri içeren 1200 öğrenci kapasiteli kampusun açılışında, Kocaeli'nin İstanbul'a sınır olan bu ilçeye bir de üniversite kurulması isteklerini dile getirdi. 
Darıca'nın Piri Reis Mahallesi'nde 12 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan ve 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip kampusun açılışına, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, CHP eski milletvekili Sefa Sirmen, Özel Seymen Kurucu Temsilcisileri Hamiyet Satı, Mahir Seymen, Alparslan Seymen, işadamı Murat Satı, öğrenciler,. öğrenci velileri ve davetliler katıldı. 
Törende yapılan konuşmalarda, İzmit'te 1993 yılından bu yana eğitim veren Özel Seymen Eğitim Kurumu'nun, Kocaeli'nin İstanbul'a sınır ilçesi Darıca'da Darıca’da Ayşe Seymen Kampusu’nü kurulmasının ilçeye ayrı bir değer kazandığı belirtilirken, birkaç yıl sonra şu arda 1200 öğrenci kapasiteli kampusun yetersiz kalacağı vurgulandı. Özel Seymen Kurumları kurucu temsilcisi Hamiyet Satı, 4 yıl önce temeli atılırken 400 öğrencilik bir okul planladıklarını ancak, gelen talep doğrultusunda bugün 12000 öğrenci kapasiteli kampüs doğduğunu anlattı. 
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise, belediye olarak eğetime katkı vermeye devam edeceklerini, bu kampusün ilçe için çok önemli olduğunu belirtirken, "Darıca'ya bu kampus yetmez. Bir de özel üniversite istiyoruz. Üniversite konusunda biz de belediye olarak her türlü desteğe vereceğiz" dedi. 
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise, konuşmasında bu kampusün ilçeye değer katacağını belirtirken, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da özel üniversite kurulması için yapılacak girişime kendisinin de TBMM'de destek vereceğini söyledi.
Toplam 12 bin metrekare alan üzerinde 10 bin metrekare kapalı alana sahip Aşye Seymen Kampusü'nde 800 kişi kapasiteli yemekhane, 350 kişilik konferans salonu, 1200 öğrenci kapasiteli modern sınıfları, çeşitli hobi bahçeleri ve spor alanları da yer alıyor.