İZMİR’de, İl Özel İdaresi’nin kapatılmasıyla işsiz kalan taşeron işçiler, Vali Mustafa Toprak ile görüştü. Vali Toprak’ın yapacak bir şeyin olmadığını söylediğini anlatan işçiler, sorunun çözülmesini istedi. Bazı işçiler gözyaşlarına hakim olamadı.
TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu, 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerden sonra yürürlüğe girdi. Kanun gereği büyükşehir olan 30 ildeki özel idareler kapatıldı. Bundan sonra il genelinde büyükşehir belediyelerinin hizmet vermesi kararlaştırıldı. İl Özel İdaresi’nin kapatılması sonrası İzmir merkez ve çevre ilçelerde, yaklaşık 360 taşeron işçi işsiz kaldı. Hizmet akitleri 30 Mart’ta dolan bu işçilerdan yaklaşık 50’si, bugün İzmir Valiliği önünde biraraya geldi. İşçilerin kendi aralarından seçtikleri bazı arkadaşları, Vali Toprak ile görüştü. Görüşmenin ardından umduklarını bulamayan işçiler büyük üzüntü yaşadı.
Geçim sıkıntısı çektiğini dile getip gözyaşlarına boğulan 58 yaşındaki Fadime Kaya, “Arkadaşlardımız Vali Bey ile görüştü. Yapacak bir şeyinin olmadığını söylemiş. Bana bu saatten sonra kim iş verir. Bizim gibi aynı durumda olan bazı arkadaşlar, tanıdıkları aracılığıyla işe geri alındı. Ancak bizim kimsemiz yok. 6 yıldır çalışıyordum, dul bir kadınım ve evimi geçindirmek zorundayım. Başbakan, Cumhurbaşkanı bizim sesimizi duyar mı bilmiyorum ama çaresiz kaldık” dedi.
Anne ve babasının yatalak olduğunu kendisinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Özel İdare’de işe başladığını, ancak yasa nedeniyle işsiz kaldığını aktaran 39 yaşındaki Murat Selek, “Ben daha önce Başbakanlığa yazı gönderdim. Başbakan’ın talimatıyla beni işe aldılar. Ben engelliyim ve annemle babam yatalak. Onlara ben bakıyorum. Şimdi ne yapacağım; sesimizi duysunlar, sorunumuza çözüm üretsinler. Buradaki herkesin bu işe ihtiyacı var” diye konuştu.
İşçiler, Valilik binası önündeki bekleyişini sürdürüyor.