İZMİR'de, Oy ve Ötesi Derneği, 1 Kasım seçime sayılı günler kala oyuna sahip çıkan ve oyunu saymak isteyen İzmirlilerle eğitim toplantısı gerçekleştirdi. Oy ve Ötesi, İzmir için ihtiyaç duyulan yaklaşık 10 bin sandık gözlemcisini tamamlamak için herkesi kayıt olmaya çağırdı. 
İzmir Mimarlık Merkezi'nde, Ege Bölge Koordinatörü Melek Demir koordinatörlüğünde gerçekleşen eğitim toplantısında, Oy ve Ötesi Derneği tarafından 1 Kasım Genel Seçimi için yapıldı. Toplantıda, seçim öncesinde sandık gözlemci sayısının artırılması konusunda vatandaşlara çağrıda bulunuldu. Toplantıya katılan gönüllülere, seçimde nasıl davranmaları gerektiğini anlatıldı.

Oy ve Ötesi, "İrademizin yüzde yüz sandığa doğru şekilde yansıtıldığından emin olmak için kurulmuş bir sivil toplum bilinçlendirme hareketidir" diyen Ege Bölge Koordinatörü Melek Demir, " 2 yıl içerisinde 100 binden fazla gönüllü Oy ve Ötesi'nin mutfağından geçti. Biliyorsunuz seçim demokratik bir süreç ve bu demokratik sürece sivil toplumunda katılımının da bir göstergesi, biz de bunun için çok mutlu oluyoruz. 2 yıl içerisinde önce İstanbul'la başladık, ardından tekrarlanan Yalova seçimleri, 7 Haziran ve 1 Kasım 100 binin üzerinde gönüllümüz vardı, bizimle birlikte sandık müşahitliği yapan şu an 55 bini geçmiş durumdayız. 43 ilde,168 ilçede varız. Tüm Türkiye'de sayılarımız iyiye gidiyor. İzmir'de çok iyi gitmemize rağmen hedefimizin hala altındayız, gönüllü desteğini ihtiyacımız var. Oy ve Ötesini katılmak çok kolay, sadece 20 saniye alacak. Sandık müşahidi olmak göründüğü gibi zor bir süreç değil. Oy ve Ötesi müşahidi seçim günü boyunca, sürecin mevzuata uygunluğunu takip eder ve gerekli hallerde yasalara uygun şekilde müdahale eder" dedi.