Bahri KARATAŞ / İZMİR, () - İZMİR'de bir devlet kurumunda çalışan psikiyatrist Duygu Erdem'in park ettiği aracının motor kısmına giren kedi, polislerin de katıldığı operasyonla, büyük uğraş sonucu çıkartıldı. Yavrusu kurtarılırken, anne kedinin uzaktan izlemesi dikkat çekti.
Bayraklı İlçesi'nde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı sosyal hizmet merkezinde görevli psikiyatrist Duygu Erdem, park ettiği 35 EA 2632 plakalı otomobiline binmek için kapıyı açtı. Aracının motor kısmından kedi sesi geldiğini duyan Erdem, çalışma arkadaşlarından kediyi çıkartmak için yardım istedi. Tüm uğraşlara rağmen yavru kedi bulunduğu yerden bir türlü çıkmadı. Çalışanlar kedinin çıkması için döner ve sucuklu yumurta bile getirdi. Başka bir olay için kuruma gelen Asayiş Ekipler Amirliği polisleri de kediyi kurtarmak için seferber oldu. Sopayla yere vurulup, kedinin bulunduğu yerden çıkması için 'pisi pisi' diye seslenildi. Araç sahibi Duygu Erdem de telefonla itfaiyeyi arayıp, kediyi çıkarmalarını istedi. İtfaiye görevlileri kediyi kurtarırken aracın zarar görebileceğini söyleyince bundan da vazgeçildi. Tüm bunlar olurken, yavru kedinin annesi de kurtarma operasyonunu uzaktan seyretti.
BİR SAAT SONRA ÇIKTI
Atılan döner ve sucuklu yumurtanın kokusunu alan yavru kedi, yaklaşık bir saat sonra korku dolu bakışlarla çıktı. Duygu Erdem, "Ben de hayvanseverim. Küçücük bir kedi, bayağı uğraştırdı. Bu şekilde yola çıkamazdım. Yolda kediye zarar verebilirdim. Neyse ki hiçbir zarar görmeden kendiliğinden çıkıp gitti" dedi.
FOTOĞRAFLI