OLAĞANÜSTÜ Hal (OHAL) kapsamında 'sehven' kapatılan Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD), 22 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden açıldı.

Olağanüstü Halin Uygulanmasına Yönelik 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 23 Temmuz 2016 tarihinde faaliyetleri durdurulan Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD), 22 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 677 sayılı KHK ile yeniden açıldı.

Yapılan incelemeler sonucunda FETÖ/PDY terör örgütü ile herhangi bir ilişkisinin olmadığına hükmedilen OTİAD, faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek.

YILLIK 1 BUÇUK MİLYAR DOLARLIK TEKSTİL

OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş, “Kurulduğu 1999 yılından bu yana tüzüğünde belirtilmiş amacının dışına çıkmadan, sadece Osmanbey’in ticaret olanaklarının geliştirilmesine odaklanan OTİAD’ın yapılan tetkik ve incelemeler sonucu aklanacağını ve faaliyetlerine kaldığı yerden devam edeceğine inancımız tamdı. Bugüne kadar kendini siyasal temelli faaliyetlerin dışında tutmaya azami hassasiyet ve gayret gösteren OTİAD, herhangi bir iradenin veya grubun etki alanına hiçbir zaman girmemiş, bundan sonra da girmeyecektir. 15 Temmuz 2016 tarihindeki menfur darbe teşebbüsünü takiben ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında kapatılan dernekler arasında yer alan Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD), 22 Kasım 2016 tarihinde yeniden açılmış bulunmaktadır. Tam 123 gün sonra gelen bu adalet, gerek Osmanbey’de gerekse OTİAD’da sevinçle karşılanmıştır” dedi.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yaklaşık 4 ay boyunca derneğin kapalı kaldığını dile getiren Karataş, “4 ay gibi uzun sayılabilecek bir süre kapalı kalmasına rağmen derneğimizin yeniden açılması ile Türkiye'nin geleceğine yönelik samimi duygularımızı ve güvenimizi perçinlemiş ve sağlamlaştırmıştır. Türkiye'nin mevcut şartları doğrultusunda uygulanmakta olan OHAL sürecinde biz de iş dünyası olarak her zamankinden daha fazla ve azimli bir şekilde çaba harcamaya, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sonuç olarak; derneğimizle ilgili böylesine büyük bir yanlıştan makul bir süre içinde dönülmesinde katkısı ve emeği olan herkese en derin teşekkürlerimizi sunarken bu kararın ülkemiz ve Osmanbeyimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.

(FOTOĞRAF)