AYDIN Nazilli İlçesi'nde, 27 Kasım 2013 tarihinde, kaldığı otelin dördüncü kat balkonundan belirlenemeyen bir şekilde düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Gamze Uslu'nun nişanlısı B.C.G.'nin tutuksuz yargılandığı davanın bugün üçüncü duruşması yapıldı. Ailenin avukatının talebi üzerine mahkeme heyeti, Uslu'nun balkondan düşüş açısının belirlenmesi için fizikteki 'ilk hız problemi'nden yararlanılması amacıyla iki fizik profesörü tarafından keşif yapılmasına karar verdi.
Nazilli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün üçüncü duruşması görülen davaya; TCK'nın 81'inci maddesini içeren 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla ve müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuksuz sanık B.C.G. (30), sanığın anne ve babası, sanığın avukatı Kamil Solak, ölen Gamze Uslu'nun (27) babası Sinan Uslu (56), annesi Fatma Uslu (51), kız kardeşi Gonca Çevik ve ailenin avukatı İrfan Tos ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.
Bir önceki duruşmada B.C.G.'nin, nişanlısı Uslu ile Bursa Dış Ticaret Kursu'nda M.G.'nin tecavüzüne uğradığını kendisine anlatmasıyla tartıştıklarını öne sürmesi, buna itiraz eden ailenin avukatının sanığın bu yönde karakolda herhangi bir ifade vermediğini belirtmesi üzerine; bugünkü celsede; olay günü sanığın ifadesini alan polis memuru Fikret Solak dinlendi. Solak, "Karakoldaki ifadesinde tecavüzle ilgili olarak herhangi bir şey söylenmedi. Söylenmiş olsaydı, ifadesinde yer alırdı" dedi.
Bunun üzerine söz hakkı verilen B.C.G., tanığın ifadesini kabul etmediğini söyledi. Ailenin avukatı İrfan Tos ise Bursa'daki dil kursuyla yazışma yapıldığını ve gelen cevap doğrultusunda M.G. adlı bir kişinin bu kursta çalışmadığının öğrenildiğini söyledi. Tos, bu nedenle sanık B.C.G.'yi yalan söylemekle suçladı.
DÜŞME AÇISI İNCELENECEK
Behçet hastası Gamze Uslu'nun; nörolojik kontroller yaptırdığını, sakinleştirici ilaç kullandığını söyleyen bu nedenle intihara yatkın olduğunu öne süren sanık avukatı Kamil Solak'ın müvekkili için uygulanan adli kontrol tedbir kararının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, talebi red etti. Ailenin avukatı Tos'un talebi üzerine mahkeme heyeti, maktul ile sanığın yan odasında kalan otel müşterisi İsa Akbulut'un dinlenmesine karar verdi.
Davada en dikkat çekici talep ailenin avukatı Tos'dan geldi. Siirt'te uçuruma düşerek ölen Esin Güneş'in; cinayete kurban gittiğinin, üç fizik profesörünün 'ilk hız problemi' incelemesi sonucu ortaya çıktığını hatırlatan Tos, aynı yöntemin uygulanmasını istedi. Talebi değerlendiren ve uygun bulan mahkeme heyeti, Adnan Menderes Üniversitesi'ne yazı yazılmasına karar verdi. 'İlk hız problemi' yöntemiyle düşme açısının hesaplanması için biri adli tıp uzmanı olmak üzere iki fizik profesörünün keşif çalışmalarında görev yapması istendi. Keşif çalışmalarının da 16 Haziran 2015'te, Salı günü, saat 21.30'da yapılmasına karar verildi. Yaklaşık iki saat süren duruşma beş dakikalık aranın ardından 9 Temmuz perşembe gününe erteledi.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEĞİ
CHP'li kadınlar, Ege 78'liler Derneği ve Emekçi Hareket Partisi'ne üye kadınlarında desteğiyle duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşma öncesi basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Gamze Uslu'nun babası Sinan Uslu, annesi Fatma Uslu ve ailenin avukatı İrfan Tos da katıldı.
Basın açıklamasını Platformu sözcüsü Sanem Deniz Kural, yaptı. Sanığın tutuksuz yargılandığını hatırlatan, olayın intihar olmadığını cinayet olduğunu ileri süren Kural, şöyle konuştu:
"Gamze kardeşimizin ölümündeki gerçekler açığa çıkana; Gamze'nin katili hiçbir ceza indiriminden yararlanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana dek mücadele edeceğiz. Öldürülen kadın kardeşlerimizin aileleri, ağırlaştırılmış müebbettin yasalaşmasının önemini milletvekillerinin, bakanların gözlerinin içine baka baka anlattı. Özgecan kardeşimizi kaybetmememizin ardından, kadın cinayetlerine karşı tüm toplum ayağa kalktı. Ayağa kalkan toplumun en güçlü talebi ise yine aynı oldu. Kadın cinayetlerinde indirimi kaldırın, ağırlaştırılmış müebbet hapsi yasalaştırın. Güldünya'dan 'Töre Cinayetleri', Ayşe Pala'dan sonra 'Koruma Kanunu', Kader Erten'den sonra 'Erken yaşta evlilikler' nasıl yasal olarak düzenlendiyse Özgecan'dan sonra da 'Ağırlaştırılmış müebbet hapis' yasalaşması gerekir."
'KIZIMIZ İNTİHAR ETMEDİ'
Kızının intihar edebileceğine inanmadığını söyleyen açıklayan baba Sinan Uslu, "Canımız, canımızın bir parçası olan kızımız acımasızca bir cinayete kurban gitti. Bu olayı intihar süsü vererek örtbas etmek istiyorlar. Şunu tüm kamuoyu iyi bilsin ki kızımız intihar etmedi. Biz de bu cinayeti kanıtlamak için tüm imkanlarımızı kullanarak bunun takipçisi olacağız. Bu olayı gören görgü tanıkları varsa onlara da buradan sesleniyorum: şayet vicdanız varsa bu tür katillerin ellerini kollarını sallayarak dolaşmaması için bunları adli mercilere bildirmenizi istiyorum" dedi.
Ailenin Avukatı İrfan Tos, "Sanık B.C.G.'nin karakolda ve savcılıkta verdiği ifadeler birbiriyle çelişiyor. Şüpheli olay günü üzerinde çıkan viagra haplarıyla ilgili hiçbir açıklama yapamamaktadır. Olay günü bunu kullanmadığını ancak eczaneden altılı tablet almasına rağmen üzerinden karakoldan çıkarken üç tane hapla ayrıldığını söyledi. Geri kalan haplarla ilgili bir açıklama yapamadı. Ayrıca Antalya'dan geldiğinde üzerinde 3-4 bin lira para olduğunu beyan etmesine rağmen karakoldan ayrılırken 6 bin 100 lirayla ayrılmıştır. Tüm bunların yanı sıra Gamze, olaydan beş gün önce bir bankadan 10 bin lira; ölmeden bir gün önce de başka bir bankadan 5 Bin lira kredi çekmiştir. Biz bu kredileri şüpheli B.C.G.'nin ihtiyaçlarından dolayı baskı sonucunda çektirildiğini düşünmekteyiz. Biz bu olayın şüphelisinin B.C.G. olduğunu düşünmekteyiz. Çünkü mahkemede verdiği ifadeler bunu ortaya çıkarmaktadır" dedi. Anne Fatma Uslu da adalet istediğini dile getirdi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Geçen 27 Kasım 2013'de meydana gelen olayda; Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gamze Uslu ile olaydan beş gün gün önce ziyaretine gelen Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik yüksekokulu öğrencisi B.C.G., Nazilli'deki bir otele yerleşti. Sultanhisar'ın Atça Mahallesi'ndeki bir restoranda yemek yiyen nişanlı iki genç, odalarına çekildi. Gece yarısı Uslu, 4'ncü kattaki odalarının balkonundan bir otomobilin üzerine düştü. Ağır yaralanan Uslu, kaldırıldığı Nazilli Devlet Hastanesi'nde öldü. Gözaltına alınan nişanlı B.C.G., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI