Mehmet ÇİL/ DATÇA,(Muğla),() - MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, ormanlık alanda çıkan yangın tatilcilere korkulu anlar yaşattı. Yangında 8 dönümlük kızılçam ormanı zarar gördü.
Datça'ya 30 kilometre uzaklıkta Emecik Mahallesi Yassık Ovası, Akkumluk mevkiinde, kızılçam ağaçları ile kaplı tepelik alanda saat 18.00 sıralarında başlayan alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yaklaşık bir saat süren çalışmalar sonucu yangın, 1300 konutun bulunduğu tatil sitesine 2 kilometre kala kontrol altına alınarak söndürüldü. 20 dönümlük ormanlık alanda etkili olan yangında yaklaşık 8 dönümlük kızılçam ormanı zarar gördü.
Yangın söndürme çalışmalarını bizzat yerinden izleyen Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, rüzgarlı havaya rağmen yangının çok fazla çevreye yayılmadan söndürüldüğünü söyledi. Havadan ve karadan yapılan söndürme çalışmaları ile alevlerin, tatil sitesine ulaşmadan kontrol altına alındığına dikkat çeken Kaymakam Üncü, "Havadan 3 helikopter ve 2 uçakla alevlere müdahale edilirken, karada ise 10 arazöz, 5 su tankeri ve 120 orman işçisi görev yaptı" dedi.
Emecik Mahallesi Muhtarı Hüseyin Harıpçı, yangın söndürme ekiplerine teşekkür ederek; "Yangın, yerleşim yerine 2 kilometre kala kontrol altına alındı. Alevler eğer tepeyi aşmış olsa, büyük bir felaket yaşanabilirdi. Tatil sitesi büyük ormanlık alan içerisinde bulunuyor. Ekiplerin zamanında müdahalesi büyük faciayı önledi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI