Zafer TOKUŞ- Alaattin ONUR/AKYAZI (Sakarya), () - SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde, orman köylülerinin içme suyu ve tarımda yararlandıkları Bıçkı Deresi'nin suyunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölgede yapılacak termal otele kiralanmasına tepki sürerken, köylüler bölgede termal otel inşaatını yapan firmanın ormanlık alanda ağaç katliamı yaptığını ve kestikleri ağaçları da gömüp üzerini toprakla örtüğünü öne sürdü. Köylüler çektikleri kamera görüntülerini jandarmaya götürüp şikayetçi oldu. 
Büyükşehir Yasası'ndan önce Akyazı'ya bağlı köy statüsünde olan Küçücek ile Bıçkıdere Mahallesi'nde oturanların içme ve tarım sulamada kullandıkları Bıçkı Deresi'nin suyu, Çevre ve Şehiricilik Bakanlığı tarafından yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta yapılacak Termal Otel için kiralandı. Bu kiralama kararı ardından otel için dereden su alma noktası oluşturuldu ve orman içerisinde 5 kilometre uzunluğunda boru hattı döşendi. Boru hattı döşenmesi sırasında iddiaya göre ormanlık alanda ağaç katliamı yapıldı. 
Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü,  bu konuda şikayetçi olan orman köylülerinin iddialarını kabul etmedi, ağaç kesiminin başka bir bölgede yapıldığını ileri sürdü. Bıçkıdere Mahalle sakinleri, bunun üzerine ağaç kesimi yapıldığı öne sürülen yerde kesilen ağaçların toprağa gömüldüğünü gösteren videoları önce sosyal medyada yayınladı. Görüntülerde  çok sayıda ağacın kesildiği ve toprak altına gömüldüğü görülürken burada çalışan iş makinaları de yer aldı. Cep telefonuyla çekilen 45 saniyelik kayıtta bir kişi toprağa gömülü ağaçları göstererek, "Koca ağacları yıkıp toprağa gömmüş durumdalar. Bunu kepçelerle örtüyorlar. Orman bölge Müdürü 'Bir ufak ağaca zarar vermediler?' diyorsun buna ne diyorsun? Buna ne diyeceksin her taraf ağaç dolu Şimdi ne söyleyeceksin" derken görülüyor.
Bıçkıdere Mahallesi sakinlerinden İbrahim Baykan, ormanda yapılan kesim ve ağaçların toprağa gömüldüğü iddialarıyla ilgili olarak Akyazı Jandarma Bölük Komutanlığı'na bu görüntüleri götürerek firmanın kanıtları kararttığına dair şikayette bulundu. Arkadaşları ile birlikte jandarmaya giden Baykan gazetecilere, "Daha önce valiliğe şikayette bulunmuştuk. Valilik araştırma yaparken termal otel inşaatını yapan firma yetkilileri kesilen ağaçları iş makineleri ve traktörlerle kaldırıp delil karartma yoluna gidiyor. Biz de jandarmaya şikayette bulunduk" dedi.
FOTOĞRAFLI