Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), () - MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde şehre inen karakulağı, telefonla yetkililere bildirerek bilinçli vatandaşlık örneği sergileyen 45 yaşındaki Akın Kaçar ile balık ağıyla yakaladığı nesli tükenmekte olan bu hayvanı özel kliniğinde sağlık kontrolünden geçirdikten sonra, yeniden doğaya salınmasını sağlayan Veteriner Hekim Hakkı Kafalı, Datça Orman İşletme Şefliği tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Datça Orman İşletme Şefi Ertan Kılcı, Veteriner Hakkı Kafalı’yı işyerinde, Akın Kaçar’ı ise evinde ziyaret ederek, Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve içerisinde çeşitli dergi ve kitaplar, şapka, kalem ve benzeri malzemelerin bulunduğu hediye paketlerini teslim etti. Datça’da yaşanan olayın tüm Türkiye’ye örnek olmasını dileyen Kılcı; Kafalı ve Kaçar’ı kutladı.
Nesli tükenmekte olan bir hayvana sahip çıkılmasının insanlık görevi olduğunu ifade eden Veteriner Hakkı Kafalı, orman müdürlüğünün bu jesti karşısında mutlu olduğunu ifade ederken, “Her zaman bu tür benzer olaylarda elimden gelen yardımı yapmaya gayret ediyorum. Bu ne ilk ne de son olacak” dedi.
Orman müdürlüğü tarafından hediye paketi ile ödüllendirilen Akın Kaçar, “Doğrusu böyle bir jestle karşılaşacağımı sanmıyordum. Duyarlı vatandaş olarak görevimi yaptım. Telefonla yetkilileri arayarak bilgi verdim. Bunu karşılık beklemeden yaptım. Yavru karakulak bu sayede, doğal yaşamına geri döndü. Yaşadığım bu olayı hiçbir zaman unutmayacağım. Orman müdürlüğümüzün hediyelerini, eşim ve çocuklarımla birlikte hayatım boyunca bir anı olarak saklayacağım” diye konuştu.

MÇ(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)