Mücahit GÜREL/ ÜNYE(Ordu),() - ORDU'nun Ünye İlçesi'nde Curi Irmağı'nda boğulan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanan 12 yaşındaki Mahmut Çetinkaya, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazede ailenin ağıtları yürekleri dağladı. Baba 44 yaşındaki İsa Çetinkaya, "Bizim üzüntümüz 4 ailenin sevinci oldu. Bunda da bir hikmet olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Ordu’nun Ünye İlçesi Çatak Mahallesi'nde serinlemek için girdiği Curi Irmağı'nda boğulma tehlikesi geçiren ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Mahmut Çetinkaya'nın organları ailesi tarafından bağışlandı. Dün yapılan operasyonla organları alınan Çetinkaya için bugün cenaze töreni düzenlendi. İki böbreği, karaciğeri ve kalbi ile başka insanlara hayat veren Mahmut Çetinkaya'nın cenazesi hastane morgundan alınarak bugün Ünye İlçesi'ndeki evine getirildi. Cenazesi evden çıkarılırken 3 çocuk annesi 40 yaşındaki Zeynep Çetinkaya'nın ağıtları yürekleri dağlarken, baba 44 yaşındaki İsa Çetinkaya bitkin halde taziyeleri kabul etti.
Canezede konuşan amca 46 yaşındaki Mustafa Çetinkaya, "Yeğenim kuzenleriyle birlikte yanlarında dedeleri Sami Çetinkaya ırmak kenarına gitmişler. Çocukluk işte hepimiz isteriz suya ırmağa girip oynamayı, dede namaza durduğu sırada çocuklar anlayamamış ve derin yere girmişler. Komşular kurtarmaya koşmuş, ama yetişememişler. Yüzme de bilmiyorlardı. 12 yaşında çocuk yüzmeyi nereden bilsin" dedi.
AĞABEYİ ORGANLARININ BAĞIŞLANMASINI İSTEDİ
Mahmut'un organlarının bağışlanmasında 14 yaşındaki ağabeyinin öncülük ettiğini belirten amca Çetinkaya, "Anne ve babasını Mahmut'un ağabeyi Ahmet, ikna etti. Biz de takdir ettik. Ağabeyinin bu kararını biz de destekledik ve yavrumuz başka canlara can katacak" diye konuştu.
Oğlunun organlarını bağışlayarak 4 cana umut olan babası İsa Çetinkaya, "Her şey Allahın takdiri, bir şey olacaksa Allah bir sebep kılar, bizim üzüntümüz 4 ailenin sevinci oldu. Bunda da bir hikmet olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Organları bağışlanan ve 4 kişiye umut olan Mahmut Çetinkaya, bugün öğle namazına müteakip Ünye Büyük Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Çatak Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI