Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu Türkiye'de deniz üzerine yapılan ilk olan Ordu-Giresun Havalimanı'na uçak pilotlarına iniş esnasında yardımcı olan Aletli İniş Sistemi (ILS) cihazı kurulduğunu söyledi.
Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine yapılan ilk havalimanı olan geçen 22 Mayıs'da resmi törenle hizmete giren Ordu'nun Gülyalı İlçesi'ndeki Ordu-Giresun Havalimanı'nda eksik olan cihazlar yerleştirildi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, pilotların uçakla piste yanaşmalarını kolaylaştıran ILS cihazının bir hafta önce havalimanına kurulduğunu, pist başına yerleştirilen vericiler sayesinde ILS cihazı eksikliğinin giderildiğini kaydetti. ILS cihazının test edilerek kısa sürede faaliyete geçeceğini belirten Balkanlıoğlu, şöyle dedi:
 "Pilotların piste inişini kolaylaştıran bir takım cihazlar var. ILS sisli ve yağışlı havalarda görüş mesafesinin çok düşük olduğu zamanlarda pilotlara yardımcı oluyor. Uluslararası havalimanımızda eksiklikler giderildi. Yurt dışı uçuşu da ilk Arabistan Medine'ye hac kafilesiyle yapıldı. 5 Ekim itibariyle Ordu-Giresun Havalimanı'ndan artık gece uçuşlarının başlaması da planlanıyor."

FOTOĞRAFLI