Nedim KOVAN/ORDU, () - ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, eski Vali Kemal Yazıcıoğlu'nun isminin verildiği spor salonundan kaldırıldığını açıkladı.
Ordu'nun Altınordu İlçesi'ne bağlı Durugöl Mahallesi'ndeki spor tesislerinde Ordu eski Valisi Kemal Yazıcıoğlu'nun isminin yer aldığı 'Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Tesisleri ve Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu' isimleri Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün aldığı kararla Durugöl Spor Tesisleri ve Durugöl Spor Salonu olarak değiştirildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, kamu yatırımlarına verilen vali isimlerinin daha önceden kaldırılacağını duyurduğunu hatırlatarak, "Devlet tarafından yapılan yatırımlara başta eski valilerimiz olmak üzere kamu yöneticilerinin isimlerinin verilmesini çok doğru bulmuyorum. Bu çerçevede kamuya ait yatırımlarda bulunan kamu yöneticilerinin isimlerini kaldırma kararı aldık. Gerekli yazışmalar sonrası ilk olarak spor tesisleri ve spor salonlarına verilen vali isimleri kaldırıldı" dedi.
Başkan Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra yapacakları yatırımları kamu yöneticilerinin isimlerini vermeyeceklerini de vurgulayarak, "Yapılacak spekülasyonları önlemek için şimdiden kamuoyu ile bunu paylaşmak istiyorum. Bundan sonra yapılacak hiçbir yatırıma ben dahil hiçbir kamu görevlisinin ismi verilmeyecek" şeklinde konuştu. Ordu eski Valisi Kemal Yazıcıoğlu yaklaşık 9 yıl Ordu'da görev yapmıştı.

FOTOĞRAFLI