Mesut MADAN/BURDUR, () – BURDUR’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen meşaleli yürüyüşe gelinlik ve damatlıkla katılan 29 yaşındaki Samet Akçay ile aynı yaştaki Melike Serdaroğlu, yürüyüşün ardından kalabalığın huzurunda nikah masasına oturdu.
Burdur Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94’üncü yıldönümü dolayısıyla meşaleli yürüyüş düzenlendi. Köprübaşı’ndan başlayan yürüyüşe Belediye Başkanı CHP’li Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, belediye meclis üyeleriyle yüzlerce kişi katıldı. Burdur Motosiklet Kulübü ve Burdur Bisiklet Topluluğu üyelerinin de destek verdiği kalabalık Türk bayrakları ve meşaleler eşliğindeki Şeker Meydanı’na kadar yürüdü.
YÜZLERCE KİŞİ ÖNÜNDE NİKAHLARI KIYILDI
Yürüyüşe gelinlik ve damatlıkla katılan inşaat teknikeri Samet Akçay ile inşaat mühendisi Melike Serdaroğlu’nun yürüyüş sonunda nikah töreni yapıldı. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, meydandaki sahneye konulan küçük masada binlerce kişi önünde çiftin nikahını kıydı. Çifte mutluluk dileyen Başkan Ercengiz, “Evlilik birbirinizi idare edebilme sanatı. Lütfen birbirinizi kırıp, incitmeyin. Bakabileceğiniz kadar, vatanını, milletini seven, Atatürkçü çocuklarınız olsun” dedi.
‘ÇOK ÖZEL BİR GÜN’
Nikah sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Ercengiz, 15 bin kişinin huzurunda nikah kıydıklarını kaydederek, “Bizim için çok özel bir gün. Bugün genç çiftlerimizin de unutamayacağı bir nikah töreni yaptık. Umuyorum evlilikleri Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi kadar eski ve köklü olur” diye konuştu.
‘UNUTULMAZ BİR ANI OLDU’
Damat Samet Akçay, nikahlarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ve böyle bir kalabalık önünde kıyılmasından mutlu olduklarını aktarak şöyle dedi:
“İki mutluluğu bir araya getirdik ve yaşadık. Bizim için de unutulmaz bir anı oldu. Aklımızdan çıkaramayacağımız nikahımız oldu. Böyle bir nikahı hayal etmiyorduk. Burdur halkının önünde ‘evet’ demekten mutluyuz. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. ‘Ne kadar davetlimiz olacak’ derken bizim bayağı fazla davetlimiz oldu.”
Gelin Melike Serdaroğlu da böyle bir günde evlendikleri için mutlu olduğunu anlattı.
Nikah töreninin ardından şarkıcı Mehmet Erdem, konser verdi.

FOTOĞRAFLI