İZMİR, () - İZMİR'de, durumu kötüleşen 5.5 aylık yeğeni Deniz Bilgiç acil karaciğer nakli ameliyatına alınınca, düğününü göremeyecek olan yengesi İlknur Bilgiç ve ağabeyi Emrah Bilgiç'e sürpriz yapan hala Şükran Bilgiç (24) gelinliğiyle hastaneye ziyaret etti. Hala Bilgiç, "Düğünde beraber olmayı çok istemiştik, olmadı. Zaten önemli olan da Deniz  ile yengemin sağlığı. Düğünüme, nikahıma gelemeyecekleri için ben geldim, beni gelinlikler içinde görmelerini istedim" dedi.
İzmir'in Menemen İlçesi'nde yaşayan İlknur Bilgiç (28) ile TIR şoförü Emrah Bilgiç (32), kızları Ceren'den (5) sonra geçen 3 Şubat'ta oğulları Deniz'i kucaklarına aldı. Ancak Deniz'in sarılığı geçmedi. Çift bir üniversite hastanesine başvurdu. Minik Deniz 73 günlükken kazai ameliyatına alındı, ancak safra kesesinin de olmadığı saptandı, ameliyat sonlandırıldı.
'Bilier atrezi' tanısı konulan Deniz bebeğin sağlığına kavuşmasının ancak karaciğer nakliyle mümkün olabileceği söylendi. Bilgiç çifti nakil için İzmir Kent Hastanesi'ne başvurdu. Minik Deniz takibe alınırken, nakil için verici adaylarına tarama başlatıldı. Büyükanne ve büyük babalar yaşları nedeniyle verici olamazken, anne İlknur ile baba Emrah Bilgiç'ten kilo vermeleri istendi.
ANNE VERİCİ OLDU
Zayıflamasına karşın babanın karaciğeri yağlı bulundu, tek aday anne oldu. İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Kılıç, her şeyin yolunda gitmesi halinde nakil ameliyatının ağustos ayında yapılacağını söyledi. Ancak minik Deniz'in kan değerleri bozulup siroz son aşamaya gelince 21 Temmuz'da ameliyata alındı. Doç. Dr. Murat Kılıç ve Opr. Dr. Cahit Yılmaz başkanlığındaki iki ekip tarafından anne Bilgiç'ten alınan karaciğer parçası oğlu Deniz'e nakledildi.
'HOŞ SÜRPRİZ'
Deniz'in tedavisi yoğun bakım servisinde sürerken, servisteki odasına alınan anne Bilgiç ile baba Emrah Bilgiç'e hoş bir sürpriz yapıldı. Deniz'in halası Şükran Bilgiç, Menemen'deki düğününe gelemeyecek olan yengesini ve ağabeyini, gelinliğiyle görmeye geldi. Yoğun bakımda olduğu için göremediği yeğenini, babasının cep telefonuyla çektiği video görüntüsünden izleyen hala Bilgiç şunları söyledi:
"Deniz canım yeğenim, yengemle abla- kardeş gibiyiz. Birbirine çok bağlı bir aileyiz. Düğünümde de her birlikte olmak istedim. Nişanlım Emrah Tabak (25) ile Eylül'de evlenmeyi planlıyorduk. Ama Deniz'in ameliyatı ağustosta olacak diye 26 Temmuz'a çekmiştik. Ancak Deniz'in durumu kötüleşti ve ameliyatı erkene alındı. Deniz yoğun bakımda, yengem ameliyatlı, ağabeyim de eşi ve oğlunun yanında. Düğünde beraber olmayı çok istemiştik, olmadı. Zaten önemli olan da Deniz ve yengemin sağlığı. Düğünüme, nikahıma gelemeyecekleri için ben geldim, beni gelinlikler içinde görmelerini istedim."
'DÜĞÜNE GİDEMİYORUZ AMA, ÇİFTE DÜĞÜN YAPIYORUZ'
Bu nakil ameliyatı ile oğlunun ölümün kıyısından döndüğünü belirten anne İlknur Bilgiç de duygularını şöyle dile getirdi:
"Oğlum yoğun bakımda ama sağlığı gün geçtikçe düzeliyor. Şükran'ın düğününde yanında olmayı çok istiyorduk ama kısmet böyleymiş. Çifte düğün yapıyoruz, biri oğlum kurtuldu, diğeri kardeşimiz evleniyor diye. Ama bir yanımız çok sevinçli, bir yanımız da Şükran'ın bu en özel gününde yanında olamadığımız için buruk. Sürpriz yaptı, onu gelinlikler içinde gördük, mutluluk diledik."
FOTOĞRAFLI