DÜNYA genelinde 3 milyon kişiyi etkileyen omurilik felcinin tedavisine yönelik 124 araştırmaya fon sağlayan Wings For Life Vakfı tarafından, 'Koşamayanlar için koşuyoruz' sloganıyla planlanan ve bu yıl üçüncü kez düzenlenen Wings for Life World Run'ın Türkiye ayağı, İzmir'de koşuldu.
Startı Gündoğdu Meydanı'ndan verilen koşuya Türkiye'nin dört bir yanından 8 binden fazla kişi kayıt yaptırırken, İzmir bu rakamla, dünya genelinde organizasyona katılan 34 kent arasında Viyana'nın ardından ikinci sırayı aldı. 34 ülkede aynı anda başlayan yarışın İzmir ayağına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katılırken, Pınar Karşıyaka One Team takımı en fazla sporcuyu toplayan ekipler arasında yerini aldı. 
Kazanmaktan öte katılmanın önem taşıdığı ve bitişi olmayan yarışta sporcular, start verildikten yarım saat sonra harekete geçen 'Yakalama Aracı'na yakalanıncaya kadar koşmayı sürdürdü. 15 kilometre hızla harekete geçen Yakalama Aracı, 35 kilometre hıza kadar ulaştı. Saat 14.00'te start alan yarış için İzmir'in birçok caddesi trafiğe kapatıldı. Sahil yolu, Karşıyaka, Kuş Cenneti, Menemen güzergahında koşulan yarış renkli görüntülere sahne oldu. Geçtiğimiz yıl 101 bin kişinin katıldığı koşuda 4.2 milyon Euro bağış toplanırken, iki yılda toplanan bağış tutarı 7.1 milyon Euro oldu. İzmir'de bugüne kadar yapılmış en kalabalık koşu olduğu bildirilen Wings for Life World Run'a, 7'den 70'e her yaştan insan ilgi gösterdi.

  FOTOĞRAF