BOLU, () - BOLU Belediyesi, Aladağ'da açlığa ve ölüme terk edilen köpeklere sahip çıktı. Ekipler köpekleri barınağa getirerek bakıma alıp, tedavilerini yaptı.
Bolu ile Seben arasındaki yolun Aladağ mevkiinde terk edilen köpekler dikkat çekerken, bazı köpeklerin açlıktan ve soğuktan donarak öldükleri görüldü. Aç kalan köpeklere vatandaşlar ekmek verirken, köpeklerin kimler tarafından dağa bırakıldığı tespit edilmedi. Köpeklerin açlıktan ve soğuktan ölmeleri nedeniyle yayınlanan haberler üzerine Bolu Belediyesi görev bölgesinde olmamasına rağmen bölgeye giderek köpekleri alıp hayvan barınağına getirdi. Bölgede bulunarak barınağa getirilen 10 köpeğin karınları doyurularak, yaralanan köpeklerin tedavileri yapıldı.
Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, "Aladağ'daki hayvanların durumu ile ilgili haberler yayınlanır yayınlanmaz ekip olarak bölgeye gittik ve hayvanları oradan alarak barınağımıza getirdik. Barınakta ilk olarak hayvanların karınlarını doyurduk ve diğer köpeklerden ayrı bir yere yerleştirdik. Hayvanların içinde tedaviye ihtiyacı olanlara da ilk müdahalelerini yaparak onları da gözlem altına aldık" dedi.
Belediye görevlileri ayrıca açlığa ve soğuğa dayanamayıp ölen hayvanları da alarak uygun bir yere gömdü.

FOTOĞRAFLI