Cem TURSUN / İSTANBUL, () Mecidiyeköy'deki asansör faciasında ölen 10 işçiden Hıdır Ali Genç'in babası Mustafa Genç'in avukatları, yürütülen soruşturmada Torunlar İnşaat'ın sahiplerinin de aralarında bulunduğu 9 kişiye takipsizlik kararı verilmesine itiraz etti.
Asansör faciasında ölen 10 işçiden Hıdır Ali Genç'in babası Mustafa Genç'in Demokrasi İçin Hukukçular Derneği üyesi avukatları Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısının önünde bir araya geldi. Avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Erkan Ünüvar, Aziz Torun'un da aralarında bulunduğu 9 kişiye verilen takipsizlik kararını hatırlatarak, "Savcılık özensiz davranmış, delilleri incelemeden açık bir soruşturmama yöntemiyle takipsizlik kararı vermiştir. Dosyada mevcut 7 kişilik bilirkişi heyeti raporu tarafından işverenlerin sorumluluk düzeyi açıklanmıştır" dedi. Avukat Ünüvar, 9 kiş hakkında verilen takipsizlik kararının Anayasa'ya aykırı olarak verildiğini savunarak bu kararın kaldırılmasını istedi. İnşaatta asansör operatörü olarak çalıştığını ancak olaydan sonra işten çıkarıldığını belirten Ercan Kılavuz ise "Olumsuzluklar önceden de söz konusuydu. Bunları üst makamlara bildirmemize rağmen hiçbir tedbir alınmadı. Can güvenliğimiz olmadan çalışmaya devam ediyorduk çünkü bize orada baskı uygulanıyordu" diye konuştu.
Avukatlar açıklamanın ardından takipsizlik kararın kaldırılması ve 9 kişi hakkında kamu davası açılması talebini içeren itiraz dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

(FOTOĞRAFLI)